У Бершаді на Вінниччині попереджають про повний параліч комунальної сфери та зрив опалювального сезону

Новини Вінниці / У Бершаді на Вінниччині попереджають про повний параліч комунальної сфери та зрив опалювального сезону

Через відсутність кворуму на сесії Бершадської міської ради залишається не проголосованими низка важливих рішень для громади. Ситуація спонукала місцевих комунальників до публічного попередження про можливий параліч усього міського господарства.

Начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Пінчук записав відеозвернення для жителів громади та її обранців, в якому наголосив, що ситуація вкрай серйозна.

«Загалом розроблено 10 проєктів рішень на сесію міськради. Основна з них - програма розвитку ЖКТГ і благоустрою. Відповідно до цієї програми здійснюються заходи з благоустрою цієї громади, як виконує комунальне підприємство «Берлан». Через те, що програму не прийнято не буде виконуватись прибирання кладовищ, грейдерування та прибирання вулиць, не покошені будуть узбіччя доріг, а також буде відключене вуличне освітлення. На сьогодні виникла заборгованість по зарплаті перед працівниками КП – за липень і серпень. Також за підприємством рахується заборгованість за вуличне освітлення за серпень-вересень, тому його вимушені були вимкнути», - зазначив посадовець.

Далі. Місто опалюється двома котельнями. За словами В.Пінчука, несвоєчасне придбання палива, призведе до того, що опалювальний сезон вчасно не розпочнеться. Тобто без централізованого опалення залишаться близько 2,5 тисяч мешканців, зокрема дві школи, лікарні інтенсивної медицини.  

Зазначимо, ігнорують сесії депутати міськради з початку літа. За словами міського голови Віталія Драгана, не збираються обранці із партій «Слуга народу», «Наш край», «Європейська солідарність», «Голос», «Народний контроль» і «ОПЗЖ».