У Бару триває другий яблучний фестиваль Apple Bar

Новини Вінниці / У Бару триває другий яблучний фестиваль Apple Bar

Сьогодні, 21 жовтня, у місті Бар що на Вінниччині фінішує дводенний Міжнародний фестиваль-ярмарок «APPLE BAR».Його організовують вже вдруге. Протягом двох днів в рамках фесту відбувалися семінари на тему, як не лише виростити продукцію, а й як її вигідно збути її, а також ярмарки, майстер-класи, виступи артистів, частували яблучними соками,і наливки, пироги з яблуками. Можна було придбати саджанці для майбутнього саду.

Сьогодні, 21 жовтня, у місті Бар що на Вінниччині фінішує дводенний Міжнародний фестиваль-ярмарок «APPLE BAR». Його організовують вже вдруге. Протягом двох днів в рамках фесту відбувалися семінари на тему, як не лише виростити продукцію, а й як її вигідно збути, а також ярмарки, майстер-класи, виступи артистів, частували яблучними соками і наливками, пирогами з яблуками. Можна було придбати саджанці для майбутнього саду.

Виставкова та розважально-гастрономічна частина «APPLE BAR – 2018» відбувається на центральній площі Бара – майдані Святого Миколая.

«Бар здавна називають «яблуневою гілкою Поділля», то сам Бог велів, щоб ми це закріпили чимось таким великим, гостинним і комплексним. І так народилася ідея проведення фестивалю-ярмарку «APPLE BAR». У нашому районі розташована велика кількість садів та господарств. Великим корпораціям легше, адже в них налагодження система виробництва і збуту. Фермерам та малим господарникам складніше, бо раніше вони працювали за схемою "вродило-зібрав-здав-заробив". Зараз ринок змінився і треба прораховувати свої кроки наперед і динамічно розвиватися. Тому наше завдання популяризувати яблучний бізнес і показати, як можна створювати додану вартість для територій. А це нові робочі місця, розвиток інфраструктури і туристична складова», - зауважив міський голова Бару Артур Цицюрський.

Нагадамо, в рамках фестивалю у Бару відбувся гончарний пленер «Відродження традицій Барської кераміки», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду.