Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)

Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)

Близько тижня на міжнародній дорозі у Вінницькій області лежав перевернутим причеп до фури з болгарськими номерами. Його вимушеними охоронцем став водій вантажівки. Іноземцеві навіть не пояснили, куди звернутися за допомогою. Він дочекався поки до Дяківців Літинського району не приїхав земляк, аби перевантажити товар в іншу фуру…

Близько тижня на міжнародній дорозі у Вінницькій області лежав перевернутим причеп до фури з болгарськими номерами. Його вимушеними охоронцем став водій вантажівки. Іноземцеві навіть не пояснили, куди звернутися за допомогою. Він дочекався поки до Дяківців Літинського району приїхав земляк, аби перевантажити товар в іншу фуру…

Як зазначають у ГО «Дорожній контроль Вінниця», доволі неоднозначна ситуація трапилася 29 листопада. На дорозі між Вінницею і Хмельницьким, поблизу села Дяківці, сталась ДТП. Вантажівка слідувала транзитом з Росії до Болгарії. Внаслідок аварії на проїжджій частині перевернувся один з причепів.

«Водій фури розповідав, що під час оформлення ДТП працівники поліції взагалі нічого не хотіли йому пояснювати та ніяким чином допомагати. Поліцейські лиш залишили знак ДТП та фішки, попереджали водія, щоб їх не вкрали, щоб він їх охороняв. Змусили купити ліхтаря, який би освічував місце ДТП вночі та декілька раз запитували, коли ж вже заберуть фуру. А на питання куди звернутись і що робити, адже фура не спроможна далі продовжувати рух і потрібно переоформляти документи на перевантаження в іншу фуру, вони махали головою «в боки» і казали, що нічого не знають», - зазначає громадський діяч Володимир Затайдух.

За його словами, водій «чергував» біля фури майже тиждень. Лише 5 грудня до цього місця приїхала інша фура, у яку перевантажували вантаж. На трасі «вишукувалися» обидві фури, а місцеві мешканці допомагали перекидати вантаж.

«Наступного дня, коли приїхала техніка піднімати фуру, поліції також не спостерігалося… Отже, результатом цієї ситуації: працівники поліції, які були на місці ДТП, не надали водію вантажного автомобіля, громадянину Болгарії, чіткі роз’яснення щодо його подальших дій, не надали допомоги для усунення наслідків ДТП, чим порушили вимоги ч.1 п. 4 ст. 18 та ч. 2 ст. 18 Закону України «Про Національну поліцію». На звернення від ГО поліція конкретно не реагувала», - запевняє вінничанин, який вже звернувся з листом до управління патрульної поліції, аби дізнатися думку керівництва підрозділу на ситуацію.

Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)Новини Вінниці / Тиждень іноземець на Вінниччині «чергував» біля перекинутої вантажівки: охороняв товар і знаки патрульних (ФОТО)