Турне активіста Чайки, або як вінницький «Тарас Бульба» підтримує Надію Савченко

Новини Вінниці / Турне активіста Чайки, або як вінницький «Тарас Бульба» підтримує Надію Савченко

Вінничани уже звикли, до перфомансів «хронічного» протистувальника Анатолія Чайки, відомого у вузькому колі як «Тарас Бульба». Його можна було зустріти чи не на кожній акції у Вінниці. Він запам’ятався своїми одиночними протестами під час судового процесу активіста Юрія Павленка (Хотра). Був активним взимку під час «шевченківського майдану» і палко відстоював усі погруддя Кобзаря на майдані Небесної сотні.

Вінничани уже звикли до перфомансів «хронічного» протистувальника Анатолія Чайки, відомого у вузькому колі як «Тарас Бульба». Його можна було зустріти чи не на кожній акції у Вінниці. Він запам’ятався своїми одиночними протестами під час судового процесу над активістом Юрієм Павленком (Хортом). Пенсіонер був активним взимку під час «шевченківського майдану» і палко відстоював усі погруддя Кобзаря на майдані Небесної Сотні.

З потеплінням літній активіст Анатолій Чайка повернувся до сидячих протестів на різних локаціях у центрі міста. З державним прапором у смугастій робі він сидів то на сходинках біля мерії, то біля облради, то неподалік меморіалу «Дерево свободи». За неофіційною інформацією, у вінничанина хворі ноги, тому йому зручніше сидіти. 

Тепер вінницький «Тарас Бульба» «засвітився» у столиці. Одвічний «борець» підтримує Надію Савченко. Сьогодні, 24 липня, фото з Анатолієм Чайкою в уніформі та сестрою Надії Савченко Вірою, на своїй сторінці у Facebook опублікувала заступник голови політичної партії «Громадсько-політична платформа Надії Савченко» Тетяна Проторченко. Щоправда, за декілька годин пост був вже недоступний, можна припустити, що вона його видалила.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко обвинувачується у підготовці терактів і повалення держаної влади, а утримується у слідчому ізоляторі. Сьогодні, 24 липня, вона мала повторно пройти дослідження на поліграфі, яке раніше сама вимагала, однак від запланованої психофізіологічної експертизи вона відмовилася. Віра Савченко пояснила прчини відмови тим, що не допустили на допит захисника Савченко і хотіли ставити не ті питання, про які клопотала нардеп.