Тульчинські вівці: результати аналізів тварин з «митного полону» волонтери перепровірятимуть у Польщі

Новини Вінниці / Тульчинські вівці: результати аналізів тварин з «митного полону» волонтери перепровірятимуть у Польщі

У овечок, яким вдалося вижили після «ув'язнення» і тортур у фурі в порту Чорноморська та яких 11 листопада з Тульчина забрали на екоферму під Одесу, небезпечних інфекційних хвороб як ящур, віспа, блутанг в овець не виявлено. Про це свідчать результати аналізів, які робили у Державному науково-дослідному інституті в Києві.

У овечок, яким вдалося вижили після «ув'язнення» і тортур у фурі в порту Чорноморська та яких 11 листопада з Тульчина забрали на екоферму під Одесу, таких небезпечних інфекційних хвороб як ящур, віспа, блутанг не виявлено. Про це свідчать результати аналізів, які робили у Державному науково-дослідному інституті в Києві.

Однак, лабораторні дослідження показали наявність у чотирьох тварин захворювання на інфекційний епідидиміт баранів.

Як повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби цих тварин потрібно утилізувати.

«Відповідно до вимог чинної Інструкції про заходи профілактики і ліквідації бруцельозу тварин, підлягають здачі на забій всі тварини, які дали позитивну реакцію на дане захворювання»,- йдеться у повідомлені.

Водночас волонтери, які весь час піклувалися про потерпілих овечок, мають наміри перепровірити результати аналізів, зроблені в державному інституті.

«29 жовтня аналіз крові в овечок брали у двох екземплярах: для держслужби та незалежної експертизи. Другий було заморожено. Цього тижня ми маємо забрати заморожену сироватку із лабораторії. По домовленості із Держпродспоживслужбою України була обрана клініка в Польщі, де буде зроблена незалежна експертиза по цих чотирьох овечках, аби впевнитися, чи є у них інфекційний епідидиміт, чи немає», - розповіла NaПарижі київська волонтерка Юлія.

Саша Григоровська

12 листопада, 2018