Три з шести цукрових заводів Вінниччини розпочали працювати

Новини Вінниці / Три з шести цукрових заводів Вінниччини розпочали працювати

На сьогодні на Вінниччині розпочали роботу три цукрових заводи - Томашпільський, Городківський ( Крижопільського район) та Жданівська (Хмільницькогорайон) . Це половина цукроварень, які заявили що працюватимуть у цьогорічному сезоні.

На сьогодні, 5 вересня, на Вінниччині розпочали роботу три цукрових заводи - Томашпільський, Городківський (у Крижопільському районі) та Жданівський (у Хмільницькому районі). Це половина цукроварень з тих, які заявили, що працюватимуть у цьогорічному сезоні.

«Нині проходять пуско-налагоджувальні роботи і заготовка сировини. Цукровий буряк копають у 4 районах: Томашпільському, Тростянецькому, Тульчинському та Ямпільському. Наразі солодких коренів зібрано на площі 0,9 тис. га, що становить 1,7 % від прогнозованої площі у 55,4 тис. га», - повідомили у департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

У виробничому сезоні 2018-2019 планують працювати ще Гайсинський, Іллінецький та Михайлинський (Козятинський район) цукрові заводи

Раніше NaПарижі повідомляв, що Вінницька область залишається лідером по виробництві цукру. Другою після Вінниччини іде Полтавщина, однак там посіяно на 20 тисяч гектарів цукрового буряка менше, ніж в нашому регіоні.