Три підприємства з Вінниччини потрапили у "чорний список" Нафтогазу

Новини Вінниці / Три підприємства з Вінниччини потрапили у "чорний список" Нафтогазу

НАК «Нафтогаз України» розпочинає регулярну публікацію інформації про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). У так званий чорний список потрапили три компанії з Вінниччини, два з яких працюють.

НАК «Нафтогаз України» розпочинає регулярну публікацію інформації про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). У так званий "чорний список" потрапили три компанії з Вінниччини, дві з яких - працюючі.

«Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим.

Інформацію про несумлінних тепловиробників Нафтогаз планує оновлювати на своєму сайті щочетверга. Вона включатиме, зокрема, дані щодо рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальну суму, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО», - значають у пресслужбі НАКу.

Також в компанії зазначають, що з переліком тепловиків-боржників можна ознайомитись у спеціальній таблиці. Список відкритий. Наразі він включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) – 1316 підприємств.

Серед боржників вінницьке ДП ТКЕ «Маяк», яке фактично ще з минулого сезону не обслуговує жителів Вишеньки через борги. Також зазначені ТОВ «ВАЗ» і теплопостачальне підприємство з Могилева-Подільського.

Макс Мельник

6 вересня, 2019