Три парафії у передмісті Вінниці приєдналися до ПЦУ

Новини Вінниці / Три парафії у передмісті Вінниці приєдналися до ПЦУ

Три релігійні громади у Вінницькому районі заявили про свій вибір. Вони виявили бажання долучитися до Православної церкви України. В селищі Стрижавка, селах Тютьки та Рівець парафіяни підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Три релігійні православні громади у Вінницькому районі заявили про свій вибір. Вони виявили бажання долучитися до Православної церкви України. В селищі Стрижавка, селах Тютьки та Рівець парафіяни підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Як зазначає прес-служба Вінницької єпархії, у храмі Святої великомучениці Параскеви (с. Тютьки) таке рішення прийняли ще напередодні Об’єднавчого собору. А потім його підтвердили. Заявили про перехід до ПЦУ в селяни села Рівець. В обох населених пунктах служби править отець Іван Просяновський.

Також до помісної церкви приєдналася парафія Коло-Михайлівки (с. Стрижавка). Там службу править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич). Саме він разом із митрополитом Симеоном був учасником Об’єднавчого Собору у Києві.

Макс Мельник

21 грудня, 2018