Тоттенгем Челсі та VAR, як головний герой

Новини Вінниці / Тоттенгем Челсі та VAR, як головний герой

Тоттенгем та Челсі видали найепічніший матч сезону в АПЛ, а головним героєм поєдинку став VAR асистент

За матеріалами - Англійська Прем’єр-ліга, XSPORT

Зустріч другої та 13-ї команд Англійської Прем’єр-ліги - звучить не дуже інтригуючи. Але якщо згадати, що цей матч – дербі між історичними суперниками, то одразу стає куди цікавіше. І команди, попри відстань у таблиці, перевершили всі можливі очікування, видавши, на сьогодні, найдрайвовіший поєдинок в АПЛ у цьому сезоні. Особливо виділялася величезна кількість відеоповторів. Суддя Майкл Олівер дивився на телевізор VAR не набагато рідше, ніж на поле.

Тоттенгем відразу почав виправдовувати статус фаворита, показавши хто тут бореться за лідерство в АПЛ. На шостій хвилині Меддісон однією передачею на Сарра розрізав весь півзахист суперника. Сенегалець відпасував на Кулушевскі, і той за допомогою везіння (у вигляді рикошету від спини Колвілла) переграв Санчеса. 

Ще через сім хвилин пощастило вже Челсі: Джонсон точно прострілив на Сон Хин Міна, який впевнено реалізував свій шанс. Але перед цим був невеликий офсайд, тож Майкл Олівер подивився VAR і скасував гол.

Проте це був лише початок! Удоджі грубо влетів двома ногами в Стерлінга й отримав за це лише жовту. В результаті, ще один відеоповтор, але рішення на цей раз залишилося незмінним.

Минуло ще пару атак в обидві сторони, і «сині» зрівняли рахунок. Стерлінг пройшов лівим флангом, обвів Порро і поцілив у дальній кут. Далі у гру знову втрутився VAR! Четвертий раз за 10 хвилин! Виявляється, Рахім перед ударом підіграв собі рукою.

На 28-й хвилині забивав уже Кайседо, потужно вистріливши з 18 метрів. Як ви думаєте, що було далі? Правильно, черговий відеоповтор, на якому дивилися відразу два епізоди:

- Спершу гол скасували, тому що Джексон взяв активну участь в епізоді, перебуваючи в невеликому офсайді.

- Після скасування голу, розглянули жорсткий підкат Ромеро проти Енцо (у тій самій атаці). Хоч гол і скасували, але «шпор» натомість покарали подвійно - вилученням аргентинця і пенальті!

Палмер свою спробу з 11 мерів реалізував, забивши ударом від стійки. Цей перегляд VAR став найважливішим у цьому матчі, адже докорінно перевернув гру. Без неї гол Кайседо зарахували б, однак склади залишилися б рівними.

На 38-й хвилині ще одну гольову дію Стерлінга скасували (але вже без відеоповтору) - він асистував Джексону, який перебував поза грою.

На цьому випробування та проблеми господарів не закінчилися. Через травми вони втратили свою головну зірку Меддісона і ван де Вена: у першого невдало поїхала нога, а другий отримав м'язове пошкодження.

11-та додана хвилина до першого тайму (вже звучить дуже дивно, погодьтесь) знову принесла відеоповтор! Джеймс вдарив ліктем по обличчю Удоджі. На цей раз асистент арбітра на VAR пробачив крайньому захиснику Челсі. Мабуть, тому, що карток і фолів у першому таймі було і так більше, ніж небезпечних моментів.

Друга половина матчу очікувано почалася з атак гостей, які почали користуватися численною перевагою. Господарі на 55-й хвилині спробували відповісти своєю атакою і … залишилися вдев'ятьох: Після втрати м'яча гравцями Тоттенгему, Стерлінг розігнав стрімку контратаку і був збитий Удоджі. Як результат, друге попередження для футболіста і друга червона для його команди.

Далі перемога Челсі була лише питанням часу. Оформити її «пенсіонери» змогли на 75-й хвилині, коли Стерлінг знову втік від захисників на швидкості й видав Джексону пас на порожні ворота.

Справедливості заради, варто зазначити, що Тоттенхема не кинув грати, поставивши автобус із тих, хто ще залишився на полі. Ба більше, команда навіть забила удев'ятьох! Але зробили це «шпори» з офсайда. Виявили це порушення, само собою, під час перегляду VAR.

Тоттенгем, пори всі випробовування долі та VAR, виглядав дуже достойно (навіть створював моменти), проте Челсі холоднокровно добив опонента другим і третім голами Джексона. Рахунок «4:1» зовсім не відображає ситуації на полі, але це футбол! Для Тоттенгему цей божевільний матч став дебютною поразкою в сезоні.

admin

29 листопада, 2023