Торік на Вінниччині двадцять родин учасників АТО отримали квартири

Новини Вінниці / Торік на Вінниччині двадцять родин учасників АТО отримали квартири

Починаючи з 2015 року за рахунок субвенцій з державного бюджету на Вінниччині придбали житло для 102 сімей учасників антитерористичної операції. Зокрема, торік купили 20 осель, вісм для родин загиблих учасників АТО, 12 для вінничан, які отримали інвалідність внаслідок війни . Загальна сума видатків склала понад 66 мільйонів гривень.Про це повідомила директор соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія Заболотна.

Починаючи з 2015 року за рахунок субвенцій з державного бюджету на Вінниччині влада придбала житло для 102 сімей учасників антитерористичної операції. Зокрема, торік купили 20 осель, вісм - для родин загиблих учасників АТО, 12 - для вінничан, які отримали інвалідність внаслідок війни. Загальна сума видатків склала понад 66 мільйонів гривень. Про це повідомила директор соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталія Заболотна. 

«Наразі вибір житла здійснюють 4 сім’ї на загальну суму 2 534 468 грн», - зазначила Наталя Заболотна.

За її словами, в питанні забезпечення житлом родин учасників АТО/ООС є чимало зауважень до роботи як відповідних комісій на місцях, які халатно відносяться до виконання своїх посадових обов’язків, так і до відповідальних працівників органів соціального захисту і безпосередньо до їх керівників у вже реалізації коштів.

«Наприклад, у Теплицькому районі, де управлінням були замовлені кошти субвенції у сумі 1,8 млн.грн для компенсації за житло 3 сім’ям осіб з інвалідністю внаслідок війни. Однак у жовтні минулого року комісією відмовлено у призначенні грошової компенсації заявникам. І кошти з районного бюджету були повернуті до обласного. Наслідки – це не тільки створення соціальної напруги серед осіб з інвалідністю (на жаль, безпосередньо тим органом влади, який має їх захищати), так і значне зниження авторитету нашого департаменту, обласної державної адміністрації, міністерства соціальної політики України й уряду загалом», - зазначила Наталя Заболотна.

Наразі на квартирному обліку нині перебуває 21 сім’я: 7 – родин загиблих та 14 – осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни.