Тараса Чорновола облили зеленкою та кинули у смітник. Він вважає, що це замовлення з Банкової

Новини Вінниці / Тараса Чорновола облили зеленкою та кинули у смітник. Він вважає, що це замовлення з Банкової

У вівторок 13 червня в Києві молоді люди облили невідомою рідиною з пляшки, зеленкою і кинули у смітник Тараса Чорновола за те, що екснардеп, як вони зазначили, назвав захисницю Аліну Михайлову «підолігархічною ш*арою». Політологу пригадали минуле та назвали «зрадником України».

Як повідомляє УНІАН, до інциденту причетні прибічники керівниці медичної служби батальйону «Вовки Да Вінчі», депутатки від «Голосу» у Київраді Аліни Михайлової. Вони помстились за некоректну фразу. Це сталось біля будинку на Позняках вранці.

Інцидент швидко набув розголосу у ЗМІ та соцмережах.

Зазначимо, сам конфлікт нібито розпочався з того, що Тарас Чорновіл 29 травня опублікував пост у своєму телеграм-каналі з фрагментом інтерв’ю Аліни Михайлової журналістці «5-го каналу» Яніні Соколовій, обурившись, що нібито «зелено-ватних мразот» запрошують на передачі, а «чесним людям» і слова не дають сказати. Крім того, Чорновіл і раніше зневажливо відгукувався про Михайлову.

Інтерв’ю Соколової з Михайловою – депутаткою Київради від «Голосу» та військовослужбовицею ЗСУ – вийшло на каналі, що перебуває в орбіті Петра Порошенка. У розмові було згадано про критику прихильників Порошенка на адресу Михайлової (вони вважають Аліну та Да Вінчі прибічниками президента Зеленського). По великому рахунку, вони ніколи не приховували захоплення очільником держави.

Аліна Михайлова у Твіттері одразу ж прокоментували напад на Чорновола.

«В соцмережах гуляє відео, де колишнього регіонала, політичну проститутку і керівника штабу Януковича кидають до смітника. По-перше, неймовірно тішусь, що славні традиції сміттєвої люстрації живі. Регіонали і запроданці мають оглядатись, а не умнічать по телебаченню.

По-друге, дуже дякую українському народу, що серед нас досі є багато небайдужих і принципових громадян. Українці не пробачають зрадників, в які б кольори ті не перефарбувались сьогодні.

По-третє, Тарасику, не знаю, де тобі постійно ввижаються зелені шмари, але твоєму обличчю дуже пасує зеленка. А язику - відповідальність за слова. Думай…те!», - написала вона.

Колишній народний депутат надав перший офіційний коментар щодо ранкового інциденту.

«Мені все зрозуміло і ясно. Вже тут оперативно приїхала і працює поліція, дякую. Поліція займається. Відповідь абсолютно однозначна. У той момент, коли я вийшов з дому — а їхав я якраз на ефір до вас на телеканал Прямий — мене чекали у дворі перед моїм домом. Спочатку побачив трьох, потім звідкись з’явилось понад 20 людей, оточили, почали шарпатися.

Звинувачували мене в тому, що я колись написав допис, в якому, як вони вважали, я нібито мав образити Аліну Михайлову. Це повна ахінея. Бо в дописі про неї йшлося лише те, що її включили в ефір 5 Каналу. Я вважав, що це було некоректно до глядачів 5 Каналу. Там було висловлювання жорсткіші про те, ким заповнюють ефір того самого національного телемарафону. А далі було багато крику, але мене ніхто, зрозуміло, слухати не хотів», — розповів Чорновіл в ефірі Прямого.

Він також сказав, що нападники були старшокласниками. Їхнє завдання, на його погляд, було «відбути масовку». А от реально до нього чіплялися, зі слів Чорновола, двоє людей. Також повідомив, що його машину обклеїли, а обличчя намагалися облити зеленкою, проте він начебто встиг відвернутися, тому постраждав лише піджак.

«Там була склянка зеленки, заздалегідь підготовлена», — бідкається Чорновіл.

Він також наголосив, що, на його переконання, встановити особи нападників дуже просто, оскільки є безліч відеозаписів інциденту. З його слів, нападники встигли розійтися до приїзду поліції….

«Я можу сказати однозначно: теза, з якою вони говорили, нібито з якої причини вони мають до мене претензії, — це є абсолютно повністю притягнуто за вуха. Тим більше, там не було персональних образ до конкретно тієї людини, яку вони там дуже люблять. Мова йде про особисту помсту. Я пишу досить часто про особу Єрмака», — пояснив Чорновіл.

Екснардеп наголосив, що його вже не один раз попереджали про провокації щодо нього.

«Тому моє розуміння — це є персональна помста керівника Офісу президента. Я не бачу іншої причини, інших обставин», — підсумував Тарас Чорновіл.

Наразі А.Єрмак ситуацію не прокоментував.

Додамо, на Банковій нині працює багато людей, які раніше перебували у ПР чи співпрацювали з очільниками уряду часів Януковича. Чорновіл тоді був нардепом від цієї партії.

Олег Верлан

13 червня, 2023