Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)

Новини Вінниці / Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)

Неабиякий «скандал» у мережі вранці 30 листопада викликало затримання патрульними водія біля авторинку у Вінниці. Десятки вінничан стали свідками того, як правоохоронці поклали людину на асфальт, застібнувши кайданки на руках, а він звав на поміч маму… За версією правоохоронців, саме дії чоловіка спричинили силове затримання.

Неабиякий «скандал» у мережі вранці 30 листопада викликало затримання патрульними водія біля авторинку у Вінниці. Десятки вінничан стали свідками того, як правоохоронці поклали людину на асфальт, застібнувши кайданки на руках, а він звав на поміч маму… За версією правоохоронців, саме дії чоловіка спричинили силове затримання.

Як повідомляють у пресслужбі патрульної поліції Вінниччини, «екіпаж патрульної поліції виявив порушення правил дорожнього руху на Тиврівському шосе. Автомобіль «ВАЗ 211540» припаркувався ближче, ніж за 10 м до пішохідного переходу, що є порушенням п.п. 15.9 (Г). Трапилось це сьогодні, 30 листопада, близько 10-ї години».

Зазначається, що «інспектори зробили зауваження водієві. Той пояснив, що не хотів довго йти пішки, паркуючись подалі» і без порушень ПДР. За версією патрульних, «на зауваження поліцейських чоловік не відреагував, припинити правопорушення відмовився у грубій формі та пішов у невідомому напрямку, при цьому некоректно висловлюючись в сторону працівників поліції».

Оскільки автомобіль був припаркований з порушенням ПДР і суттєво перешкоджав іншим учасникам дорожнього руху, патрульні викликали евакуатор.

«Хвилин за 20 водій повернувся, - як вказується у релізі патрульної поліції. - Інспектори повідомили його про евакуацію транспортного засобу, на що чоловік відреагував агресивно. Пред’явити документи він відмовився та сів до автівки. Усвідомлюючи свої дії, кермувальник завів автомобіль та почав рух прямо, здійснивши наїзд на патрульного передньою частиною автомобіля, провізши його на капоті близько 10 метрів».

Проте охоронцям порядку вдалося затримали 35-річного водія. Вони не заперечують, що «із застосуванням спецзасобів та фізичної сили». Саме затримання сталося на очах десятків вінничан. Водій кликав на допомогу матір словами «рідна мама моя» та голосно кричав… Деякі з очевидців навіть припустили, що водій був «обкуреним», інші змушували патрульних відпустити чоловіка.

Людині наділи кайданки, поклавши обличчям на асфальт, та доставили його до відділку поліції.

У патрульній поліції запевняють, що «постраждалий інспектор звернувся за допомогою до медичного закладу з попереднім діагнозом «забій м’яких тканин нижніх кінцівок». Слідчо-оперативна група встановлює всі обставини події.

Відео затримання можна переглянути за посиланням.

Новини Вінниці / Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)Новини Вінниці / Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)Новини Вінниці / Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)Новини Вінниці / Силове затримання водія біля авторинку на околиці Вінниці: обличчям на асфальт після того, як «провіз» патрульного на капоті (ФОТО)
Макс Мельник

30 листопада, 2019