Світловідбивні жилети вручили школярам лише однієї вінницької школи

Новини Вінниці / Світловідбивні жилети вручили школярам лише однієї вінницької школи

У Вінницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 імені Д. Мендєлєєва учням роздали світловідбивні жилети і манжети

У Вінницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 імені Д. Мендєлєєва учням роздали світловідбивні жилети і манжети

Як пояснила голова громадської організації "Трафік Челендж" Ольга Дробишева Gazeta.ua, акція пройшла у рамках кампанії "100 пунктів безпеки". ЇЇ метою є протидія дорожнім аваріям за участі дітей-пішоходів, а дані засоби зроблять школярів помітнішими вночі для водіїв.

Також, Ольга Дробишева розповіла, що активісти визначили 100 місць у 17 містах із найбільшою концентрацією ДТП, у яких травмувалися або загинули діти. Навколо таких небезпечних ділянок обрали по чотири найближчі навчальні заклади. Там їм видадуть комплекти та проводитимуть інформаційно-навчальні заходи для школярів та вчителів. Також у цих точках дорожні навігатори тричі оголошуватимуть інформацію для водіїв про небезпеку цих зон.

Також роздадуть 60 тис. світловідбивних засобів водіям двоколісних транспортних засобів. Адже кількість трагічних випадків на дорозі вражає. Щороку в Україні гинуть близько 300 дітей-пішоходів. У 10 разів більше отримують тяжкі травми і стають інвалідами. Отже у Вінниці небезпечною вважається школа №4. 

Ірина Заіковата

3 травня, 2019