Свастика і напис російською: у Вінниці намагаються відтворити нетерпимість до іноземців

Новини Вінниці / Свастика і напис російською: у Вінниці намагаються відтворити нетерпимість до іноземців

У Вінниці, біля гуртожитків ВНМУ ім. Пирогова, з’явився дивний напис зі свастикою. У Facebook вінничани звернули увагу, що зроблений він російською мовою та закликає до агресії стосовно іноземців, а саме таку ідеологію просуває Європою відомий російський філософ і політолог Олександр Дугін.

У Вінниці, біля гуртожитків ВНМУ ім. Пирогова, з’явився дивний напис зі свастикою. У Facebook вінничани звернули увагу, що зроблений він російською мовою та закликає до агресії стосовно іноземців, а саме таку ідеологію просуває Європою відомий російський філософ і політолог Олександр Дугін.

Про причетність російських спецслужб та різних організацій до роздмухування нетерпимості у багатьох європейських країнах заявляють не тільки українські політики, а й західні правоохоронці. В умовах інформаційної війни, яку РФ нав’язала Україні, дуже зручно демонструвати Заходу різні, навіть режисовані Москвою, провокації, що організовані «неонацистськими» рухами.

У Вінницькому медичному університеті навчаються студенти з країн Близького Сходу і Африки. Якщо заклики до провокацій обернуться реальними протиправними діями, це стане підґрунтям щонайменше до чергової хвилі повідомлень російських ЗМІ.

Про напис зі свастикою на цегляній стіні біля гуртожитків майбутніх медиків повідомив у Facebook вінничанин Денис Котов. Він закликав батьків підлітків бути уважнішими, оскільки саме їх втягують у різні рухи, за якими стоять російські служби, що використовують напрацювання політолога О. Дугіна та інших.   

 

Олег Верлан

19 січня, 2019