Суїцид шпателем. У Вінницькому райвідділенні людина спробувала вкоротити собі віку після чотирьох діб тримання?

Новини Вінниці / Суїцид шпателем. У Вінницькому райвідділенні людина спробувала вкоротити собі віку після чотирьох діб тримання?

За неофіційною інформацією, у Вінницькому районному відділенні поліції чоловік перебував чотири доби. Правоохоронці вважали, що він причетний до вбивства батька. Скориставшись тим, що у сусідньому приміщенні будівельники робили ремонт, цей нібито затриманий поцупив шпатель і порізав собі шию.

За неофіційною інформацією, у Вінницькому районному відділенні поліції чоловік перебував чотири доби. Правоохоронці вважали, що він причетний до вбивства батька. Скориставшись тим, що у сусідньому приміщенні будівельники робили ремонт, цей нібито затриманий поцупив шпатель і порізав собі шию.

Це перша версія того, що відбувалося. Інша – офіційна – викладена відділом у справах комунікацій ГУНП у Вінницькій області. Згідно з нею, 20 березня у службовому кабінеті чоловік, запрошений для проведення процесуальних дій, наніс собі тілесні ушкодження.

Зазначимо, що ухвали суду про затримання не існує. Утримання у відділенні такий термін є незаконним. Про постраждалого відомо, що йому викликали швидку допомогу і госпіталізували. Лікарі рятують життя чоловіку.

Для з’ясування усіх обставин інциденту створена комісія, до якої увійшли представники інспекції з особового складу поліції УКЗ ГУНП у Вінницькій області та управління забезпечення прав людини НПУ.

В рамках розслідування опитують працівників відділення, вивчають записи з камер відеоспостереження. За цим фактом внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 120 КК України (доведення до самогубства).

Макс Мельник

21 березня, 2019