Суддю із Бару, якого підозрюють у хабарництві, Вища рада правосуддя не відсторонила від роботи. В залі суду стало відомо про подробиці

Новини Вінниці / Суддю із Бару, якого підозрюють у хабарництві, Вища рада правосуддя не відсторонила від роботи. В залі суду стало відомо про подробиці

Вища рада правосуддя не відсторонила суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука. Його ще 2 серпня СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наче б то викрили на хабарі.

Вища рада правосуддя не відсторонила суддю Барського районного суду Вінницької області Володимира Хитрука. Його ще 2 серпня СБУ спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наче б то викрили на хабарі.

Сьогодні, 30 серпня, відбулося засідання Вищої рада правосуддя, де розглядали клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення на два місяці судді Барського райсуду від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Після заслуховувань сторін ВРП вирішила повернути клопотання Холодницькому без розгляду. 

Нагадаємо, за інформацією, яку 2 серпня опублікували на офіційному сайті Служби Безпеки України, служитель Феміди за посередництва адвоката вимагав двадцять тисяч гривень від місцевого мешканця. За вказану суму він наче б то обіцяв закрити адміністративну справу за водіння в нетверезому стані. Правоохоронці затримали суддю та посередника на робочому місці після отримання всієї суми хабара.

Однак сьогодні, під час засідання ВРП було озвучено, що із 20 тисяч гривень у судді було вилучено тисячу гривень із помічених коштів, 18 тисяч 800 гривень вилучили безпосередньо у адвоката. А от 200 гривень кудись зникли. Сторона обвинувачення зазначила, що на сьогодні їх «доля невідома».

Під час засідання Вищої ради правосуддя сам Володимир Хитрук зазначив, що злочин не вчиняв, а 1000 гривень адвокат В. Іванова йому дійсно дала, але ці кошти вона була йому винна. За словами судді, він їх позичав як сусід.

«Всі судді Барського району та адвокати Вінницької області та інші люди збирали кошти для її (адвоката Іванової, - прим. авт.) лікування. Крім того, я позичив їй три тисячі гривень. Дві тисячі вона частинами повернула після операції, а 2 серпня в кабінет принесла останню тисячу гривень. Я навіть відмовлявся брати, тому що вона її більше потрібна, але вона наполягала і повернула мені тисячу боргу. Я в кабінеті відкрито взяв ці гроші, поставив в гаманець, нічого не підозрюючи. Пізніше вже зайшли детективи НАБУ і СБУ, і провели обшук. Я відкрито на камеру розповів про ці обставини. Пізніше мені стало відомо, що вона (адвокат – ред.) вимагала кошти для передачі судді», - зазначив суддя В.Хитрук.

За словами судді, він не міг тоді винести рішення по вказаній адміністративній справі на користь водія, який їздив за кермом в нетверезому стані.

«Справа по Власюку була призначена набагато пізніше - на 13 серпня, є докази і витяги із програми «Д-3», які є в оригіналі,  змінити не можливо. Це доводить те, що я не міг прийняти рішення 2 серпня», - наголосив Володимир Хитрук.

До речі, міру запобіжного заходу судді досі не обирали, наразі отримано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистих зобов’язань. Засідання суду призначене на 4 вересня.