Суд змусив "Укртелеком" прибрати АТС зі школи під Вінницею

Новини Вінниці / Суд змусив "Укртелеком" прибрати АТС зі школи під Вінницею

Укртелекому доведеться перенести у інше місце АТС, що була встановлена у одній з кімнат загальноосвітньої школи села Прибузьке, що неподалік Вінниці. Компанію змусили до такого кроку втручання прокуратури Вінницької області та апеляційний суд.

Укртелекому доведеться перенести у інше місце АТС, що була встановлена у одній з кімнат загальноосвітньої школи села Прибузьке, що неподалік Вінниці. Компанію до такого кроку змусили втручання прокуратури Вінницької області та апеляційного суду.

Як відомо, розміщення у школі спецобладнання для надання комунікаційних послуг, принаймні, порушує права дітей на безпечні, нешкідливі умови для навчання, а також й права педагогів. А ще закон забороняє шкільні приміщення використовувати у комерційних цілях.

Утім, попри перше й друге, свого часу чиновники відділу освіти Вінницької РДА й Вінницька філія ПАТ «Укртелеком» уклали «цікаву» угоду, завдяки якій в одній зі шкільних кімнат площею 17 квадратних метрів й була встановлена АТС.

Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, з цього приводу працівники їхнього відомства звернулися до суду. Втім, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Тоді заступник прокурора Вінницької області звернувся з апеляційною скаргою. Нещодавно Рівненський апеляційний господарський суд поставив крапку у цій справі – скасував незаконне судове рішення господарського суду Вінницької області.

Договір оренди шкільного приміщення визнано незаконним. Відтак, «укртелекомівцям» таки доведеться шукати нове місце для свого обладнання. Чому у Вінниці не побачили порушень? Чи матеріали були недостатньо підготовлені, чи суду байдуже до стану дітей. 

Юрій ЯРМОЩУК