Суд відпустив лікаря швидкої, невірний діагноз якого призвів до смерті вінничанина, через термін давності

Новини Вінниці / Суд відпустив лікаря швидкої, невірний діагноз якого призвів до смерті вінничанина, через термін давності

У зв'язку із закінченням строків давності Вінницький апеляційний суд звільнив від відповідальності лікаря «швидкої», який встановив невірний діагноз 38-річному вінничанину і той помер.

У зв'язку із закінченням строків давності Вінницький апеляційний суд звільнив від відповідальності лікаря «швидкої», який встановив невірний діагноз 38-річному вінничанину і той помер.

За даними прес-служби суду, вирок Вінницького міського суду у частині призначення покарання – 2 роки позбавлення волі за неналежне виконання професійних обов’язків, підтвердивши його винуватість, апеляційний суд ,у понеділок, 4 лютого.

«Але обвинуваченого звільнено від покарання, яке призначив суд  першої інстанції, тому що з часу скоєння кримінального правопорушення минуло більше 3 років, тобто строки давності закінчилися», – розповів суддя-спікер Анатолій Кривошея.

Що ж стосується компенсації за моральну шкоду, то колегія суддів погодилася з рішенням міського суду: обвинувачений мусить сплатити потерпілій 100 тисяч гривень. До речі, у позові фігурувало півмільйона.

Нагадаємло, у грудні 2015 року вінничанин помер від повторного інфаркту міокарда. Його рідні у всьому звинувачують лікаря швидкої, який оглядав хворого напередодні. Стверджують, що медик встановив неправильний діагноз – «нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (внаслідок алкогольної інтоксикації)» та не госпіталізував пацієнта.

Однак обвинувачений наголошує, що після надання медичної допомоги вдома хворому стало краще, їхати в лікарню він не захотів, а підписати лист відмови не погодився. Вважає, що у смерті пацієнта не винен. Тому й подав апеляційну скаргу.

Оскаржити рішення апеляційної інстанції можна до Верховного Суду упродовж трьох місяців з моменту його проголошення.