Суд не відпустив під особисті зобов’язання мера Могилів-Подільського Бровка і залишив його під «нічним домашнім арештом»

Новини Вінниці / Суд не відпустив під особисті зобов’язання мера Могилів-Подільського Бровка і залишив його під «нічним домашнім арештом»

Адвокати міського голови Могилів-Подільського Петра Бровка, який начебто є співучасником у злочині, щодо вимагання неправомірної вигоди, просили відпустити свого підзахисного під особисте зобов’язання. Відповідну скаргу розглядали, сьогодні, 4 березня, у Вінницькому апеляційниму суді. Однак колегія суддів її не задовільнила.

Адвокати міського голови Могилів-Подільського Петра Бровка, який начебто є співучасником у злочині, щодо вимагання неправомірної вигоди, просили відпустити свого підзахисного під особисте зобов’язання. Відповідну скаргу розглядали, сьогодні, 4 березня,  у Вінницькому апеляційниму суді. Однак колегія суддів її не задовільнила.

«Сьогодні апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді, якою міському голові Могилів-Подільського Петру Бровку обрано запобіжний захід – домашній арешт з 23-ої до 6-ої години. Водночас суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів підозрюваного. Вони просили відпустити свого підзахисного під особисте зобов’язання. Також колегія суддів погодилася з рішенням першої інстанції, яким міського голову відсторонено від посади до 8 квітня, поки триватиме досудове розслідування», - зазначили у прес-службі суду.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook повідомив про те, що меру Могилева-Подільського повідомили про підозру в отриманні хабара у змові з начальником земельного відділу міськради. Очільник ГПУ назвав і суму - $15 тыс. за 0,3 га під забудову.

Відтак Петра Бровка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

На День святого Валентина суд відправив мера Могилева-Подільського Бровка під нічний домашній арешт.

 

 

 

Саша Григоровська

4 березня, 2019