Студенти з ВНТУ представили один з найкращих планів порятунку Землі

Новини Вінниці / Студенти з ВНТУ представили один з найкращих планів порятунку Землі

Студенти вінницької політехніки стали призерами Національного етапу інженерних змагань EBEС 2020. В ході інтелектуального турніру майбутні інженери мали запропонувати план порятунку Землі та своє бачення нових міст вже на врятованій планеті. Вінничани із завданнями справились чи не найкраще – випередили команду з Києва та Запоріжжя. Першість отримали львів‘яни.

Студенти вінницької політехніки стали призерами Національного етапу інженерних змагань EBEС 2020.  В ході інтелектуального турніру майбутні інженери мали запропонувати план порятунку Землі та своє бачення нових міст вже на врятованій планеті. Вінничани із завданнями справились чи не найкраще – випередили команду з Києва та Запоріжжя. Першість отримали львів‘яни.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

«На Всеукраїнський тур пройшло всього 4 команди: Вінниця (ВНТУ), Київ (КПІ), Львів (ЛНУ) та Запоріжжя (ЗНТУ).

Команда ВНТУ GoldenStudents у складі Андрія Ісакова, Андрія Капацина, Максима Базалицького та Романа Гнатенка  здобула 2-ге місце, відставши від львів'ян на 13 балів та випередивши Київ на цілих 40 балів. Третє та четверте місце взяли Київ та Запоріжжя відповідно», - йдеться в інформації.

Case Study, а саме в цьому напрямі "змагались" майбутні інженери, проходили в режимі он-лайн, спілкувались англійською. З мовою у студентів проблем не виникло, а ось побоювання щодо технічних неполадок під час час заходу були. Та організатори зазначають, що інтернет не підвів.

Андрій Ісаков розповів над якими саме завданнями працювали учасники Case Study:

«Ми працювали над двома досить песимістичним завданнями: Saving the Earth (Врятувати Землю) та New City of Restored Earth (Нове місто відновленої Землі). Проте, було цікаво дізнатися ті речі, з якими я б просто не зіткнувся інакше. Наприклад, що в деяких містах існують car-free days (вільні від машин дні) та car-free cities (вільні від машин міста), чи, наприклад, що сонячну енергію все-таки використовують у промислових цілях — нею плавлять метал, розкладають метан, щоб добути гідроген, створюють наноматеріали, досягаючи температури 3500°C».

Зазначимо, що Case Study  — це теоретичне вирішення проблеми, що вимагає аналізу, вивчення, обговорення, випробування і презентації існуючого рішення до економічної, юридичної чи соціальної проблеми. Час вирішення задачі — обмежений, так само як і обмеженні ресурси, що входять до умови — будь то час чи гроші. 

Марина Карабай

25 листопада, 2020