Став відомим повний перелік вимог працівників вінницького підприємства НААН

Новини Вінниці / Став відомим повний перелік вимог працівників вінницького підприємства НААН

Як і попереджали співробітники дослідного господарства інституту Української академії аграрних наук, що розташоване у селі Медвеже Вушко, с 8.00 біля 60 людей зібралося на мирний протест проти призначення нового керівника. Якщо у Києві людей не почують, то вони погрожують перекрити трасу Житомир – Могилів-Подільський.

Як і попереджали співробітники дослідного господарства інституту Української академії аграрних наук, що розташоване у селі Медвеже Вушко, з 8.00 близько 60 людей зібралися на мирний протест проти призначення нового керівника. Якщо у Києві людей не почують, то вони погрожують перекрити трасу Житомир – Могилів-Подільський.

Приводимо повний текст звернення селян:

«Шановні вінничани!

Ми, працівники і пенсіонери Державного Підприємства Подільського Дослідного Господарства Подільської Дослідної Станції садівництва Інституту садівництва УААН, просимо ВАС підтримати нас в мирній акції протесту.  09.11.2017 р. було неправомірно призначено в.о.  директора станції П’яскорського В.Ф., якого ми знаємо з негативної сторони і в якого немає відповідної освіти для керівництва станцією. Всі здогадуються, що тепер керувати будуть  ті, кому вигідно, щоб станція розпалася або стала банкротом.

Також ми впевнені, що події, які мали місце кілька тижнів тому відносно Неїлика М.М. були чітко сплановані, а звинувачення надумані та безпідставні. Ми протестуємо проти новопризначеного виконуючого обов’язки директора Анатолія Мухарського та вимагаємо повернути на місце керівника Миколу Неїлика.

Ми переживаємо за долю Дослідного господарства і за свої робочі місця, тому хочемо, щоб ви підтримали наші вимоги:

Зняти з посади в.о. Дослідницького господарства П’яскорського В.Ф., який не має відповідної освіти, не працював в господарстві, і просто має негативну характеристику від земляків.

Відсторонити Мухарського А.О. з даної посади, як людину, яка не зацікавлена в розквіті та відповідній роботі Дослідної Станції, в якій працюють спеціалісти – науковці. Яка до цього займала передові позиції в Україні.

Провести перевірку підприємства «Поділля Плант» щодо плати за оренду та взагалі присутності ліцензії на здійснення діяльності . Слід відзначити, що дане підприємство  функціонує на базі Дослідницького господарства, орендує територію  та є акціонерним товариством (власники: родини П’яскорського та Мельника), що теж є підставою вважати про ймовірні наміри захопити все господарство».