Стартував всеукраїнський мотопробіг з українським і кримськотатарським прапорами, завітають байкери і до Вінниці

Новини Вінниці / Стартував всеукраїнський мотопробіг з українським і кримськотатарським прапорами, завітають байкери і до Вінниці

Сьогодні, 23 липня, в Ужгороді розпочався всеукраїнський мотопробіг, що завершиться 28 липня на острові Хортиця в Запоріжжі підняттям кримськотатарського прапору. До Вінниці байкери прибудуть 24 числа, однак з керівництвом області та підписання стягів в обласному центрі відбудеться, у середу, 25 липня.

Сьогодні, 23 липня, в Ужгороді розпочався всеукраїнський мотопробіг, що завершиться 28 липня на острові Хортиця в Запоріжжі підняттям кримськотатарського прапору. До Вінниці байкери прибудуть 24 числа, однак зустріч з керівництвом області та підписання стягів в обласному центрі відбудеться у середу, 25 липня.

Мета всеукраїнського мотопробігу, що відбувається вже кілька років поспіль – показати єдність українців незалежно від релігійної конфесії, етнічного походження, мови спілкування. Мотоциклісти планують проїхати через усю країну, відвідати військових України у Маріуполі та в Чонгарі. За словами ініціатора мотопробігу Миколи Спірідонова, акція є аполітичною, учасникам забороняються під час маршруту використовувавти партійні прапори, символіку чи влаштовувати будь-які піар-акції.

«Наша мотивація наступна: своїм прикладом ми доводимо, що можемо об’єднуватись, незалежно від того, до якого народу належимо чи якою мовою спілкуємось. Адже найголовніше – це те, що ми – українці, ми – патріоти України. І наш мотопробіг, який проходить крізь усю країну, це й демонструє.

Також ми хочемо продемонструвати свою повагу до захисників України. У наших планах – заїхати на третю лінію оборони країни, поспілкуватися з хлопцями та показати, що вони незабуті. Ці люди роблять вкрай важливу для усіх нас справу, ми хочемо їх підтримати, адже не кожен може бути воїном, але кожен, хто вболіває за Україну, може знайти можливість і воїнам допомогти. Дозвіл на перебування на третій лінії ми вже отримали.

Зазначу, що ми веземо з собою державний прапор України і прапор кримськотатарського народу – у фіналі мотопробігу ми їх піднімемо над Хортицею. Підписи на прапорах будуть ставити в усіх містах, де ми зупиняємось», - розповів Микола Спірідонов.

За інформацією Радіо Свобода.