Стали відомі нові подробиці звірячого побиття шестирічного хлопчика на Вінниччині

Новини Вінниці / Стали відомі нові подробиці звірячого побиття шестирічного хлопчика на Вінниччині

Як розповів заступник головного лікаря з медичної частини козятинської ЦРЛ Ігор Грубеляс, до їх лікарні побитого хлопчика привезли «швидкою» вранці 26 січня із залізничного вокзалу. Бригаду медиків викликали люди з електрички, де їхали батько, його співмешканка та дитина вся у синцях.

Не тільки Вінниччину сколихнув випадок з побитим малюком, якого висадили з електрички разом з батьком вранці 26 січня. Подробиці наразі відомі. Мачуха хлопчика запевняє, що чоловік не раз так "виховував" сина. Інколи і їй дістається. У вінницькій поліції розслідують побиття дитини.

Як розповів заступник головного лікаря з медичної частини козятинської ЦРЛ Ігор Грубеляс, до їх лікарні побитого хлопчика привезли «швидкою» вранці 26 січня із залізничного вокзалу. Бригаду медиків викликали люди з електрички, де їхали батько, його співмешканка та дитина вся у синцях.

«До Козятинської лікарні автомобілем швидкої був доставлений хлопчик із побиттям тіла та голови о 7.40.  Під час огляду дитина скаржилася на біль у голові та всьому тілу, хлопчик був у свідопості. Після обстеження та рентгену переломів не було виявлено, стан хлопчика оцінювався як вище середньої ступені важкості. Було прийнято рішенян про переведення його до дитячої обласної лікарні», - каже лікар.

За його словами, такі травми хлопчик не міг отримати, якби сам впав і вдарився. Після пережитого дитині, каже Ігор Грубеляс крім лікування та реабілітації, потрібна буде ще й психологічна допомога.

Співмешканка батька побитого хлопчика, якого поліція і підозрює у катування сина, розповіла, що руку на дитину і на неї він підіймав не вперше. Шестирічного Іванка чоловік побив ввечері 25 січня через те, що той не слухався. Тоді «дісталося» і жінці.

«Із Русланом познайомилися по Інтернету, в липні він приїхав в село і почали жити. Забрали сина, хоча у хлопчика є вади розвитку та він гарно грається, слухається. А коли залишається сам, то збитки робить, то до плити полізе, то у воду миючого засобу налиє. Того вечора я ходила зустрічати його до електрички, Івана залишила дома самого. Коли прийшли на обличчі в нього було червоне, сказав що діставав кота і вдарився. Після Руслан його ще побив, а потім і мене. Він був тверезий, але ж він після АТО (де саме і коли служив цивільна дружина не може сказати, - ред).

Рано я запропонувала відвезти дитину до лікарні, він не дозволив, сказав їхати в аптеку, щось купити від синців. Тому пішли всі троє на електричку», - розповідає співмешканка батька побитого хлопчика.

Жінка запевняє, що хлопчика не била, це цивільний чоловік хоче перекласти вину на неї, бо у самого вже і так тривають суди.

Батько Вані - 31-річний Руслан Скоркін стверджує, що побила сина його співмешканка Людмила. Хлопчик виховується і навчається в інтернаті, трагедією для дитини завершилися канікули, які затягнулися.

«Він виховуєся в інтернаті в Самгородку, бо має проблеми із зором і погано розвинутий. Забрали на зимові канікули, і ще не відвезли. Я приїхав ввечері від своєї мами і побачив, що син побитий, синій весь. Дитина каже, що побила мачуха. Після, я вже побив співмешканку, через те, що так зробила з сином. Раніше я не помічав, що вона його била, це вперше щось найшло. Не повіз ввечері до лікарні, бо переживав за Люду, щоб її не посадили. Зараз написав на неї заяву. Більше з нею не хочу нічого мати. Моя вина лише в тому, що я на неї залишив сина», - розповідає батько побитого хлопчика.

На свій зовсім маленький вік Іванку довелося вже чимало пережити. Раніше він терпів побої від власної матері.

«В 4 роки його забрали в дитячий будинок, бо перша дружина, його мама пила, била сина, в нього вся голова посічена до цього була, на сніг вигоняла. Я рік тому взнав, що в мене є син, де він, і забрав його», - розповідає Руслан Скоркін.

Нагадаємо, Козятинським відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за фактом побиття 6-річного хлопчика. Слідством розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст. 127 ККУ (катування). За вчинення такого правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі.