Стало відомо, скільки цього року загинуло людей на дорогах Вінниччини, а також основні причини фатальних ДТП

Новини Вінниці / Стало відомо, скільки цього року загинуло людей на дорогах Вінниччини, а також основні причини фатальних ДТП

Цифри, які вражають: з січня по листопад цього року на дорогах Вінницької області загинули 109 людей, а отримали травми понад 780.

Цифри, які вражають: з січня по листопад цього року на дорогах Вінницької області загинули 109 людей, а отримали травми понад 780. Цю сумну статистичну інформацію оприлюднила поліція. 

Разом з тим,фахівці управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області, проаналізувавши майже 2,5 тисячі дорожньо-транспортних пригод, що зафіксовані з початку року у нашому краї, з'ясували основні причини цих аварій. 

Найчастіше ДТП траплялися через недотримання водіями безпечної дистанції (583 випадки), порушення правил маневрування (558), перевищення  швидкості (517).

Окремо аналізувалися ДТП з фатальними наслідками. Виявилося, що здебільшого люди гинули на дорогах через перевищення швидкості водіями.

«Аналіз аварій, в яких постраждали та загинули люди, показав, що у 93 випадках до ДТП призвело перевищення безпечної швидкості водіями, у 46 - порушення правил маневрування , у 33 - керування транспортним засобом у нетверезому стані», – повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини.
 

Юрій Ярмощук

14 листопада, 2018