Стало відомо, скількох вінницьких живодерів очікує суд

Новини Вінниці / Стало відомо, скількох вінницьких живодерів очікує суд

У поліції повідомили кількість відкритих цього року на Вінниччині кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з тваринами. А також кількість справ, досудове розслідування по яким завершено.

Жорстоке поводження з собаками й котами залишається однією з сумних реалій. Зокрема, не так давно широкого розголосу в нашій країні набув жахливий випадок у Бершаді, де жінка прив’язала ланцюгом свого пса до бамперу таксі, щоб вивезти за місто й позбутися. Побачивши це жахіття, люди заблокували авто та викликали поліцію. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Утім, чимало випадків поганого ставлення та знущань над тваринами залишаються мало кому відомими. 

Днями працівники поліції Вінниччини, зустрівшись з захисниками тварин, обговорювали, як спільно протидіяти жорстокому відношенню деяких жителів області до братів наших менших. У ході цієї зустрічі зазначалося, що у цьому році у нашому краї проти живодерів відкрито 8 кримінальних проваджень. До речі, за знущання над «тузиками» й «барсиками» нині законом передбачено доволі суворе покарання – до 8 років ув'язнення.

Як повідомив керівник управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Олексій Заверюха,  за трьома провадженнями ще триває досудове розслідування, два – скеровані до суду, три – закриті, оскільки ознаки кримінального правопорушення не були виявлені. 

Поки ніхто з упійманих вінницьких живодерів не потрапив за грати. Одного з них за ст. 89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами) оштрафували на 6,8 тис. грн.
Участь в цій зустрічі брав й Іван Левінський – керівник вінницького муніципального притулку для собак. Він нагадав, що там може перебувати майже три сотні чотирилапих. А також, що працівники притулку завжди готові допомогти бездомним тваринам.

«Притулок укомплектований  спеціальним транспортом, обладнанням для вилову тварин, шприцеметами, сучасною медичною технікою, 28 вольєрами для 280 собак. Якщо бачите на вулиці зграю бездомних собак, можете телефонувати до притулку за номером 097 470-80-25. Наші працівники нададуть собакам не лише медичну допомогу, а й спробують знайти домівку та люблячих господарів. Також ми надаємо допомогу тваринам, які отримали травми, потрапивши під колеса авто», – зазначив І. Левінський.  
 

Юрій Ярмощук

26 жовтня, 2018