Стало відомо про масштаби підпільного виробництва алкогольних напоїв на Вінниччині

Новини Вінниці / Стало відомо про масштаби підпільного виробництва алкогольних напоїв на Вінниччині

Чимала кількість алкогольних напоїв виробляється підпільно. Про це відомо давно. Правоохоронці часто ловлять тих, хто перевозить нелегальний спирт, а також безпосередніх виробників й торговців фальсифікатом. Але викорінити виробництво підробленої горілки, бренді, віскі, здається, неможливо, адже цей бізнес приносить великі прибутки. А покарання – не надто суворе.

Чимала кількість алкогольних напоїв виробляється підпільно. Про це відомо давно. Правоохоронці часто ловлять тих, хто перевозить нелегальний спирт, а також безпосередніх виробників й торговців фальсифікатом. Але викорінити виробництво підробленої горілки, бренді, віскі, здається, неможливо. Адже цей бізнес приносить великі прибутки, а покарання – не надто суворе.

У ДФС повідомили, що лише з початку вересня на Вінниччині податківці спільно з правоохоронцями вилучили нелегального спирту на понад 600 тис. грн. Один з останніх випадків: у мікроавтобусі спритники перевозили партію спирту у 220 літрових бочках, вартість якого складає 250 тис. грн. А на Могилів-Подільщині нещодавно знову викрито цех, де виготовляли фальсифікат. Там було все необхідне для цього: великі обсяги спирту – десь на 400 тис. грн, шланги, ємності, есенція, лійки тощо. А також й готова продукція, яка чекала свого покупця, зошити з «чорною бухгалтерією», банківські платіжні картки. Реалізовували ж «віскі» та «мартіні», зокрема, через Інтернет.

«Загалом у цьому році працівниками податкової міліції Вінниччини з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 33,9 млн грн, в тому числі спирту – на 21,3 млн грн, фальсифікованих алкогольних напоїв на 4 млн грн. Викрито та припинено діяльність 6 підпільних виробництв алкогольної продукції, в тому числі під відомими торговими марками», – зазначається на сайті ГУ ДФС у Вінницькій області.
 

Юрій Ярмощук

7 вересня, 2018