Стало відомо, чому гине риба у Ладижинському водосховищі

Новини Вінниці / Стало відомо, чому гине риба у Ладижинському водосховищі

Стали відомі причини гибелі риби у Ладижинському водосховищі. Про них повідомили працівники Держпродспоживслужби. Результати лабораторних досліджень засвідчили, що вода у П. Бузі – у нормі. А загибель риби спричинив аеромоноз. Цю хворобу ще називають краснухою.

Стали відомі причини гибелі риби у Ладижинському водосховищі. Про них повідомили працівники Держпродспоживслужби. Результати лабораторних досліджень засвідчили, що вода у П. Бузі – у нормі. А загибель риби спричинив аеромоноз. Цю хворобу ще називають краснухою. Як виявляється, від неї страждають не лише люди, а й риба. 

Саме збудник аеромонозу був виявлений у ході бактеріологічного дослідження ляща зі згаданої водойми. А при повному паразитологічному дослідженні встановлено, що зябра тамтешньої риби уражені ще й дактілогірозом. Тобто, риба страждає також й  від хробаків-паразитів.

«Бактеріологічні дослідження зразку риби на чутливість до антибіотиків тривають. Також, для повного вивчення ситуації, з виїздом на місце, приєднаються спеціалісти Хмельницької зональної спеціалізованої державної лабораторії ветеринарної медицини з хвороб прісноводних риб та інших гідробіонтів.  Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з лікувально-профілактичною метою рекомендують використовувати 150-200 кг. негашеного вапна на гектар водного дзеркала», – зазначається на сайті згаданого відомства.
 

Юрій Ярмощук

10 вересня, 2018