Стала відома дата єпархіальних зборів у Вінницькій єпархії УПЦ МП

Новини Вінниці / Стала відома дата єпархіальних зборів у Вінницькій єпархії УПЦ МП

Загальні збори священників Вінницької єпархії УПЦ МП заплановані на 5 грудня. Про це NaПарижі повідомив прес-секретар єпархії протоієрей Владислав Демченко. Вони пройдуть у Вінниці.

Загальні збори священників Вінницької єпархії УПЦ МП заплановані на 5 грудня. Про це NaПарижі повідомив прес-секретар єпархії протоієрей Владислав Демченко. Вони пройдуть у Вінниці.

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон був єдиним, хто не поставив підпис під Постановою Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, оскільки не згоден із розірванням відносин з Константинопольським патріархатом.

Певна частина священиків Вінницької єпархії висловила незгоду з рішенням владики. На екстрених зборах духовенства, які відбулися 15 листопада в Богоявленському храмі Хрестовоздвиженської громади Вінниці 41 священик підписався під листом до керівництва єпархії щодо підтримки Собору і проведення загальноєпархіальних зборів на 19 листопада.

Проте 17 листопада помічник депутата Вінницької облради О. Шавлюк з десятком  віруючих прийшли до Спасо-Преображенського кафедрального собору, аби митрополит Симеон пояснив їм власну позицію щодо патріарха Варфоломея та створення у майбутньому автокефальної церкви, оскільки вони є прибічниками «лінії» РПЦ і Собору єпископів УПЦ МП.

Потім 52 священика єпархії підписали листа, де заявили про підтримку правлячого архієрея. Наскільки відомо виданню, протягом останніх тижнів владика провів багато зустрічей, спілкувався зі священиками та паствою, а єпархіальне зібрання планується провести 5 грудня.

З власних джерел NaПарижі відомо, що більшість священиків єпархії схиляється до того, що українській церкві потрібна автокефалія. Але не всі погоджуються з тим, що утворення помісної церкви має проходити в супереч волі РПЦ.

Олег Верлан

26 листопада, 2018