Справу про скандальне «Бучанське Межигір'я» вінницького екс-«регіонала» Калетніка знову направили до суду

Новини Вінниці / Справу про скандальне «Бучанське Межигір'я» вінницького екс-«регіонала» Калетніка знову направили до суду

За заявою Генеральної прокуратури Верховний Суд скасував незаконні судові рішення, винесені на користь близьких родичів колишнього Першого заступника Голови Верховної Ради України Ігоря Калетника. Про це, як vinmedia, пише звітує сайт ГП.

За заявою Генеральної прокуратури Верховний Суд скасував незаконні судові рішення, винесені на користь близьких родичів колишнього Першого заступника Голови Верховної Ради України Ігоря Калетника. Про це, як пише vinmedia, звітує сайт ГП.

У прес-службі Генпрокуратури зазначають, що негативного суспільного резонансу набула інформація про передачу у 2010 році Бучанською міською радою земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 11 га у приватну власність 111 фізичних осіб для індивідуальної житлової забудови.

Установлено, що, незважаючи на особливий статус згаданої ділянки та встановлену законодавством заборону на її відчуження, Бучанською міською радою усупереч вимогам земельного законодавства, Законів України «Про вищу освіту», «Про управління об’єктами державної власності» прийнято рішення про припинення права постійного користування землею Національного університету біоресурсів і природокористування України та передачу її у власність громадян.

У подальшому власником цих земель на підставі цивільно-правових угод став близький родич колишнього Першого заступника Голови Верховної Ради України, дід Калєтніка Василь Кирган.

Попри правомірність доводів прокурора про незаконність вибуття земельної ділянки із державної власності та постійного користування вищого навчального закладу державної форми власності судами трьох інстанцій у задоволенні позову відмовлено з посиланням на ст.ст. 256, 261, 268 ЦК України щодо пропуску строку позовної давності для звернення до суду.

Послідовно відстоюючи інтереси держави, Генеральна прокуратура України подала заяву до Верховного Суду України про перегляд судових рішень.

Велика Палата Верховного Суду, погодившись із доводами прокурора, 31.10.2018 скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій, а справу направила на новий розгляд до суду першої інстанції. 

 Нагадаємо, що і на Вінниччині окремі кандидати в Президенти вже заявили про свою готовність почати війниу із кланом Калетників. Юлія Тимошенко під час свого візиту у Вінницю 23 жовтня пообіцяла долучитись до війни за землю громади Агрономічного із Калетниками. При цьому, очевидно, що сама Тимошенко була зовсім не в курсі скандалу. Адже сам конфлікт між жителями Агрономічного і Григорієм Калетніком, батьком Ігоря Калетніка, виник за право розпоряджатися землями державної власності поблизу села в розмірі понад 500 га. Сільрада Агрономічного прийняла рішення ввести ці землі до складу села розділити між його мешканцями і учасниками війни на Донбасі, проте Калетнік через суд заблокував це рішення.

А ще раніше, влітку 2018 року, до того-таки Григорія Калетнка із особистим навідувався перший "заступник" Юлії Тимошенко Іван Кириленко...

Макс Мельник

9 листопада, 2018