«Справедливість існує»: дружину військового з Вінниці виправдали у справі про ДТП, через яку в неї вимагали мільйон на «елітний» ремонт

Новини Вінниці / «Справедливість існує»: дружину військового з Вінниці виправдали у справі про ДТП, через яку в неї вимагали мільйон на «елітний» ремонт

Вінничанку Тетяну Панасюк, дружину військового, в апеляційній інстанції визнали не винною у вчиненні ДТП, через яку в неї вимагали сплатити понад 1 млн грн за ремонт пошкодженого Volkswagen Touareg. У Вінницькому апеляційному суді вивчили експертні висновки та скасували ухвалу суду першої інстанції.

Нагадаємо, близько 17-ої години 23 квітня, у Провідну неділю, на перетині Тиврівського шосе та вулиці Хресної сталось ДТП. Skoda Fabia рухалась у бік Луки-Мелешківської, а Volkswagen Touareg – з «кола» завертав на Хресну до кладовища. Від удару у правий бік на «колі» кросовер перекинувся.

На місце аварії почергово прибули два екіпажі патрульних. При складанні протоколу вартові доріг одразу визначити винуватицею водійку «Шкоди», яка повинна була пропустити «Туарег». Деталі дорожньої ситуації вони вважали зайвими…

На підставі протоколу фірма колишнього комуніста наполягала на виплаті 1 млн грн дружиною військового за «елітний» ремонт автівки після ДТП. Кросовер зареєстрований на приватну компанію ВННВО «Комплекс-1».

У Вінницькому міськсуді, попри очевидні помилки патрульних при складанні протоколу, взяли до уваги лише цей документ, через що визначили «провину» Тетяни. Вона оскаржила рішення в апеляційній інстанції та надала суду висновок Київського НДІ судових експертиз, в якому дослідили обставини ДТП і надали чіткі відповіді на всі питання по суті.

Під час розгляду в апеляційному суді адвокати фірми, якій належить «Туарег», намагались переконати суд, що потрібна додаткова експертиза у Хмельницькому, але «додаткові» питання викликали подив у судді Ігоря Стадника, адже вони не стосувались аварії та дорожньої обстановки на перехресті у момент зіткнення. Аби не затягувати час розгляду, захисникам було відмовлено.

Опираючись на існуючі факти, апеляційний суд прийшов до висновку, що у діях Тетяни Панасюк «відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП України». Виходячи з цього, постанова міськсуду скасована, а провадження в адмінсправі про притягнення до відповідальності закрито.

 

Це означає, що суд не бачить провини Тетяни у ДТП, а отже жінці не доведеться оплачувати «елітний» ремонт автомобіля Volkswagen Touareg.

«Я вважаю, що справедливість існує. Почувши слова судді, я у цьому переконалась. Переконалась, що правосуддя може бути на стороні правди, на стороні істини», - після суду, не стримуючи сліз, сказала Тетяна.

 

Цим рішенням в іншої сторони «знищили» можливості «вибивати» у дружини військового понад 1 млн грн на «елітний» ремонт автівки.

Олег Верлан

12 вересня, 2023