Справа «пекаря» та комп’ютерів: депутату Вінницької облради повідомили про підозру

Новини Вінниці / Справа «пекаря» та комп’ютерів: депутату Вінницької облради повідомили про підозру

Через три року після початку з’явилися зрушення у гучній справі щодо поставок оргтехніки в кілька районів Вінниччини за завищеними цінами. Виконуючий обов'язки прокурора Вінницької області Руслан Нікітчин повідомив про підозру депутату облради і його колезі з селищної ради в розкраданні бюджетних коштів, призначених на закупівлю комп'ютерного обладнання, техніки та програмного забезпечення для навчальних закладів.

Через три роки після початку з’явилися зрушення у гучній справі щодо поставок оргтехніки в школи кількох районів Вінниччини за завищеними цінами. Виконувач обов'язків прокурора Вінницької області Руслан Нікітчин повідомив про підозру депутату облради і його колезі з селищної ради в розкраданні бюджетних коштів, призначених на закупівлю комп'ютерного обладнання, техніки та програмного забезпечення для навчальних закладів.

Як повідомляють в прес-службі прокуратури Вінницької області, в ході проведених слідчих дій вдалося встановити, що депутат Вінницької облради, як фізична особа-підприємець, діяв за попередньою змовою з начальниками окремих відділів освіти райдержадміністрацій.

До шкіл постачалися устаткування і програмне забезпечення, яке не відповідає вимогам і за завищеними цінами. Ці дії призвели до розтрати коштів. Слідство має докази, що завдяки цим схемам розмір розкрадань бюджетних коштів сягнув майже 300 тисяч гривень.

Прізвища депутата облради в прокуратурі не називають, однак, можна згадати, що в зв'язку з закупівлями оргтехніки в 2016-му вибухнув гучний скандал. Колеги з фракції ВО «Свобода» звинуватили в цьому Євгена Власюка з фракції «Об’єднання «Самопоміч».

Звинувачення лунали в сесійній залі. Тоді фігурантами скандальних закупівель називали  депутата Євгена Власюк і його батька. На позачерговій сесії 2 грудня Є. Власюк заявив, що не ображається на прізвисько «пекар», адже займається не лише постачанням комп’ютерної техніки, а ще й випікає хліб. Саме тоді він передав буханець «свободівцю» медику Андрію Вигонюку зі словами «лікарю від пекаря».  

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу і відсторонення їх від займаних посад.