Співробітники СБУ затримали на хабарі чиновника ПАТ «Вінницягаз»

Новини Вінниці / Співробітники СБУ затримали на хабарі чиновника ПАТ «Вінницягаз»

Співробітники Управління Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрили на систематичних хабарах посадовця одного з відділів ПАТ «Вінницягаз».

Співробітники Управління Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрили на систематичних хабарах посадовця одного з відділів ПАТ «Вінницягаз». Його затримано 11 березня біля робочого місця на Старому місті.

Про це повідомляє прес-група Управління СБУ.

У спецслужбі зазначають, що чиновник вимагав гроші від місцевих жителів та представників комерційних структур за безперешкодне погодження технічної документації та підключення об’єктів до газорозподільних систем.

Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 10 тисяч гривень від місцевого підприємця за погодження проекту технічної документації нежитлового приміщення в обласному центрі. Зловмисника затримали поблизу робочого місця після отримання всієї суми хабара.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії, зокрема для притягнення до відповідальності інших осіб ймовірно причетних до протиправної діяльності», - йдеться у повідомленні Управління СБУ у Вінницькій області.

Сергій Маламура

11 березня, 2019