«Спекотне» літо у «Слуг народу»: скандали з курортами та хабарями за «продаж» державної землі

Новини Вінниці / «Спекотне» літо у «Слуг народу»: скандали з курортами та хабарями за «продаж» державної землі

Нинішнє літо стало дуже «спекотним» для керівництва «Слуг народу», адже чи не щодня однофракційці опиняються в епіцентрі скандалів. Сьогодні стало відомо, що на хабарі погорів представник президентської фракції, колишній адвокат Анатолій Гунько.

За повідомленням СБУ і НАБУ, парламентар із двома спільниками отримав «винагороду», щоб вирішити питання з передачі в оренду підприємцю державних земель Національної академії аграрних наук України. «Продавав» ділянки він за 85 тисяч доларів.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа після отримання ним першої частини неправомірної вигоди. Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Фото ілюстративне

Справі про хабар передували курортні «забави» колег по фракції. Журналісти Bihus.Info зафіксували, як нардеп Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море до Болгарії під час воєнного стану.

А заступника голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, «слугу» Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші на Мальдівах.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в інтерв'ю «РБК-Україна» висловився, що відпочинок Торохтія у Болгарії не можна порівнювати з вояжем Арістова на Мальдівські острови, тому й не було застосовано ніяких каральних заходів до народного обранця. Втім Арахамія ініціює виключення з фракції Торохтія.

На додачу можна пригадати обшуки у колишнього «слуги»  Олександра Дубінського. Під час війни парламентар, за даними ДБР,  Дубінський отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводу батька, але покинув країну сам. Нардеп відпочивав у Барселоні. Водночас батько самостійно, без супроводження сина виїхав за кордон, а потім повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець.

Олег Верлан

8 серпня, 2023