Спалах кору в Україні. На Вінниччині до лікарні потрапили двоє дітей через вірусну інфекцію

Новини Вінниці / Спалах кору в Україні. На Вінниччині до лікарні потрапили двоє дітей через вірусну інфекцію

У минулому році розпочався черговий підйом захворюваності на кір. У 2017 році офіційно захворіли 106 вінничан, хоча у 2016 році на Вінниччині не було зареєстровано жодного випадку цієї недуги. Про це "NaПарижі" розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан Томин.

У минулому році розпочався черговий підйом захворюваності на кір. У 2017 році офіційно захворіли 106 вінничан, хоча у 2016 році на Вінниччині не було зареєстровано жодного випадку цієї недуги. Про це "NaПарижі" розповів завідуючий відділом епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" Степан  Томин.

"У Вінницькій області ситуація з кору є відносно благополучна. З початку січня поступило два екстрені повідомлення про випадки кору , але вони ще не підтверджені, тривають лабораторні дослідження відібраного у захворілих діток матеріалу. Для кору притаманна так-звана циклічність -  кожні п’ять років. Тому цьогоріч очікуємо подальше збільшення кількості захворілих ", - зазначив Степан Томин.

За його словами, хворіють переважно діти: із 106 осіб, які "підхопили" небезпечний вірус торік, 78 - саме маленькі вінничани.

"Переважна більшість з них не були вакциновані проти кору або отримали лише одне щеплення. Зараз в лікувально-профілактичних закладах Вінниччини достатньо вакцини. Тому продовжується імунізація відповідних вікових груп дітей, в тому числі, які в попередні роки не отримали щеплення", - наголосив Степан Томин.

Нагадаємо, у Києві станом на 9 січня 2018 р. зареєстровано 54 випадки кору, серед хворих – 43 дитини. В Одесі через спалах вірусної інфекції на тиждень продовжено шкільні канікули.

Саша ГРИГОРОВСЬКА