Спалах африканської чуми зафіксовано в Буші на Вінниччині: знищено 341 свиню

Новини Вінниці / Спалах африканської чуми зафіксовано в Буші на Вінниччині: знищено 341 свиню

У ТОВ «Буша», що в однойменному селі Ямпільського району на Вінниччині зафіксовано захворювання свиней на африканську чуму. Було знищено все поголів’я - 341 тварину. Про це сьогодні на екстреному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій ОДА повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Григорій Сидорук.

У ТОВ «Буша», що в однойменному селі Ямпільського району на Вінниччині зафіксовано захворювання свиней на африканську чуму. Було знищено все поголів’я - 341 тварину. Про це сьогодні на екстреному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій ОДА повідомив начальник ГУ  Держпродспоживслужби в області Григорій  Сидорук.

За його словами, наразі проводяться першочергові заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення розповсюдження хвороби.

На необхідності посилити контроль з торгівлею свининою на ринках Ямполя та району акцентував голова комісії, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

«Також, у зв’язку із  близьким розташуванням осередку захворювання на африканську чуму свиней до кордону з Молдовою,  посадовець  закликав прийняти усі заходи із оповіщення молдовської сторони про цей випадок та  заходи з його локалізації», - повідомляє облдержадміністрація.

Сергій Маламура

26 квітня, 2019