«Слуги» на курортах: Дубінського підозрюють у підробці документів для відпочинку в Іспанії

Новини Вінниці / «Слуги» на курортах: Дубінського підозрюють у підробці документів для відпочинку в Іспанії

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань заявили, що проводять обшуки в народного депутата, який під приводом лікування батька поїхав на відпочинок за кордон. Мова йде про Олександра Дубінського.

Наприкінці липня у соцмережах почала поширюватись інформація по виїзд депутата за кордон та відпочинок у Іспанії. У відповідь на це 25 липня Дубінський повідомив, що наприкінці червня «отримав право на виїзд з України для супроводу батька до зарубіжної онкологічної клініки». 

Як повідомила пресслужба СБУ 2 серпня, правоохоронці перевіряють обставини та законність виїзду народного обранця. За даними слідства, він залишив Україну на підставі супроводження свого батька для лікування того в іноземного медзакладі.

Однак батько депутата виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Нардеп на фото Олени Деккерт, яка перебуває у Барселоні

Також правоохоронці розслідують факти підписання Дубінським офіційних документів під час його перебування за кордоном, що може свідчити про їх підроблення.

«Бюро з'ясовує, яким чином у період перебування за кордоном нардеп зміг підписувати та направляти офіційні документи, в т.ч. до державних органів, що може свідчити про їх підробку», – зазначили в ДБР.

Слідчі дії тривають за процесуального керівництва Офісу генпрокурора в межах провадження, що розпочато за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, Дубінському інкримінують ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб), які передбачають покарання до 6 років тюрми з втратою права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, Олександр Дубінський – український журналіст, колишній ведучий програми «Гроші» на «1+1», народний депутат України 9-го скликання від 94-го виборчого округу від «Слуги народу». Проти нього 2021 року було запроваджено санкції Мінфіна США за нібито втручання в американські вибори та участь у російській мережі зовнішнього впливу. 1 лютого 2021 року був виключений із президентської фракції у зв'язку із цими санкціями. Українцям він запамятався фразою «Мама любить швидкість» (рос. Мама любит скорость), яка з 2019-го перетворилась у мем, що поширився в українському сегменті Інтернету завдяки висловлюванню «слуги». Цією фразою він пояснив наявність у сім’ї автопарку та нерухомості.

Нещодавно, обговорювався «курортний скандал» іншого нардепа від «слуг» Юрія Арістова, якого врешті-решт «звільнили» від парламентських обов’язків.  

Олег Верлан

3 серпня, 2023