Скільки у Вінниці дітей, що виховуються у проблемних родинах?

Новини Вінниці / Скільки у Вінниці дітей, що виховуються у проблемних родинах?

Мама зловживає алкоголем, багато палить й немає постійної роботи. Батько ж – перебуває у місцях позбавлення волі. Можливо, це один з типових портретів проблемної родини. Й у таких от «сім'ях» ростуть й виховуються діти.

Мама зловживає алкоголем, багато палить й немає постійної роботи. Батько ж – перебуває у місцях позбавлення волі. Можливо, це один з типових портретів проблемної родини. Й у таких от «сім'ях» ростуть й виховуються діти. 
Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, у Вінниці нині 72 проблемні родини, де виховуються 116 дівчаток і хлопчиків. Щоб проконтролювати, чи не голодні діти, чи не страждають, поліцейські сектору ювенальної превенції влаштовують рейди-перевірки. Варто зауважити, що неблагополучних родин насправді може бути більше, адже не усі вони, можливо, потрапляють «на облік».
Днями правоохоронці побували у п'яти неблагополучних вінницьких родинах. У чотирьох з них ніби було все гаразд, мовляв, дорослі стали на шлях виправлення – шукають роботу, принаймні дбають про дітей. А от у одній, де молода жінка сама виховує  дворічну дівчинку, були проблеми. Як з'ясувалося, ця мама останнім часом стала заглядати в чарку. З нею провели профілактичну бесіду, доводячи, що така її поведінка до добра не приведе. Працівники поліції переконані, що такі бесіди допомагають певною мірою вплинути на несумлінних батьків, змушуючи їх краще дбати про своїх дітей.


 

Юрій Ярмощук

28 березня, 2018