Скандал в Тульчинському районі: Селищний голова під підозрою у розтраті громадських коштів

Новини Вінниці / Скандал в Тульчинському районі: Селищний голова під підозрою у розтраті громадських коштів

У рамках роботи обласної робочої групи "Прозорість та Підзвітність" у Вінницькій області стало відомо про скандальний випадок, пов'язаний із селищним головою однієї з територіальних громад Тульчинського району. За процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури цей посадовець підозрюється у розтраті громадських коштів.

За даними слідства, на початку жовтня 2021 року селищний голова уклав договір на закупівлю автомобіля "HYUNDAI SANTA FE" для селищної ради. Проте, він свідомо ухилився від фактів, що автомобіль не був поставлений до ради, і право власності на нього не було зареєстровано. Попри це, він пред'явив фіктивні документи про отримання автомобіля, і селищна рада безпідставно перерахувала на рахунок приватного товариства 500 тисяч гривень.

Судом щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 242 тисячі 240 гривень. Досудове розслідування проводиться слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління Служби Безпеки України у Вінницькій області.

 

Михайло Білик

22 березня, 2024