«Швидку» на ім’я «Місіс Рятівниця» отримає мобільний шпиталь від конкурсанток «Місіс Вінниця 2018»

Новини Вінниці / «Швидку» на ім’я «Місіс Рятівниця» отримає мобільний шпиталь від конкурсанток «Місіс Вінниця 2018»

Вже цієї неділі, 20 травня, у Вінниці відбудеться фінал першого міського конкурсу «Місіс Вінниця 2018». Переможницю проекту буде оголошено на сцені театру імені Садовського.

Вже цієї неділі, 20 травня, у Вінниці відбудеться фінал першого міського конкурсу «Місіс Вінниця 2018». Переможницю проекту буде оголошено на сцені обласного муздрамтеатру імені Садовського.

До фіналу із 206 вінничанок дійшло 15 учасниць - це молоді жінки віком від 27 до 40 років, які вже стали мамами та досягли успіху в інших сферах життя: бізнесі, творчості, громадській діяльності.

«Наш проект покликаний руйнувати шаблони і змінювати стереотипи щодо ролі сучасної жінки. У Вінниці він відбувається вперше, а в Україні не має аналогів, адже акцентує увагу на соціальному потенціалі та благодійній місії, яка притаманна жіноцтву. Для нас зовнішні фізичні параметри учасниць не на першому місці. Важливий гармонійний внутрішній світ та вміння реалізувати себе. Я щаслива, що у Вінниці багато саме таких цілеспрямованих, дієвих, успішних жінок», - зазначила під час прес-конференції засновниця і власниця проекту Лілія Поліщук.

Проект має благодійний характер, приміром після його звершення протягом року за сприяння благодійного фонду Людмили Станіславенко будуть реалізовані 7 соціальних проектів фіналісток конкурсу.

Крім того, збір за участь у конкурсі «Місіс Вінниця організатори спрямували на купівлю швидкої допомоги «Місіс Рятівниця» для Першого добровольчого медичного шпиталю ім. М. Пирогова. Автомобіль засновниця проекту Лілія Поліщук та її чоловік, волонтер, відомий під ім’ям «Степанич», письменник Юрій Тира уже доставили з Нідерландів до України.

«Автомобіль працюватиме у шпиталі, який з перших днів займався порятунком захисників у гарячих точка..Я сам у кількох ротаціях працював добровольцем, як санітар-водій. Цей шпиталь на бойовому посту вже має кілька авто, які ми передали туди раніше. А у нашої «Місіс Рятівниця» навіть є легендарний прототип. Це машина, що придбана за кошти білоруських побратимів, яка гордо носить ім’я «Рятавница». За перший тиждень на фронті під Бахмутом нею було вивезено з передової і врятовано 59 життів. Не секрет, що польові дороги згубно діють на техніку і вона періодично виходить з ладу. Волонтери та добровольці завжди підставляють своє плече, тому і ми не можемо стояти осторонь подій на Сході України. Завдяки нашим захисникам  ми можемо жити та розвиватись на мирній території, зокрема проводити ось такі конкурси», - розповів Юрій Тира.

Зараз, за його словами, «Місіс Рятівниця» проходить технічне обслуговування.

«Авто – багатофункціональне, його можливості дозволяють проводити операції у польових умовах. Наприкінці травня машина вирушить у свою першу ротацію у Донецьку область», - наголосив Юрій Тира.

Раніше NaПарижі повідомляв,що на фінал конкурсу «Місіс Вінниця 2018» мають приїхати Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян.

Фото надані організаторами проекту "Місіс Вінниця 2018".