Школяр зі Стрижавки самотужки прибирав від сміття вулицю. Хлопець став героєм соцмережі

Новини Вінниці / Школяр зі Стрижавки самотужки прибирав від сміття вулицю. Хлопець став героєм соцмережі

Понад тисячу перепостів допису Дмитра Рущака зробили українці за добу. Історією про Едуарда Педоренка, жителя селища, що у кількох кілометрах від Вінниці, оприлюднену 2 лютого, діляться, коментуючи гарний вчинок. Хлопця називають «господарем» та «справжнім патріотом».

Понад тисячу перепостів допису Дмитра Рущака у Facebook зробили українці за добу. Історією про Едуарда Педоренка, жителя селища, що у кількох кілометрах від Вінниці, оприлюднену 2 лютого, діляться, коментуючи гарний вчинок. Хлопця називають «господарем» та «справжнім патріотом».

Як правило, коли дитина втомляється чекати дій від дорослих, сама береться їх виконувати, дорослі згадують про проблему. Учень 11 класу Е. Педоренко давно захоплюється екологічними питаннями, не вперше прибирає засмічену Стрижавку, але цього разу мабуть випадково, але «влучно» опинився «у потрібному місце». Принаймні, на це є сподівання. Його сфотографували, а потім про прибирання дізналися усі.

Враховуючи на розголос вчинку, можна припустити, що у селищній раді долучаться до прибирання с 5 лютого, а школяра нагородять грамотою з подарунком. Саме так влітку 2017-го вчинила мерія Вінниці за 14-річною Марією Чикальською, яка зібрала 50 мішків сміття на полу острові Бригантина. Дівчині подарували за ініціативу по прибиранню сьомий iPhone.

Макс МЕЛЬНИК