Щоб знищувати бактерії у трамваях та тролейбусах, владу просять встановити бактерицидні лампи у вінницькому транспорті

Новини Вінниці / Щоб знищувати бактерії у трамваях та тролейбусах, владу просять встановити бактерицидні лампи у вінницькому транспорті

У Вінниці в громадському транспорті пропонують встановити бактерицидні лампи. Дану ідею вінницькій владі подав сьогодні, 27 лютого Бениамин Кац. З цього приводу він зареєстрував петицію до міської влади. За його словами трамваї, тролейбуси та автобуси є одним із самих великих розплідників різних інфекцій та бактерій. Користуючись ним більшість пасажирів можуть заразитися ГРВІ та іншими інфекціями. Водночас, кондуктор контактує майже з усіма пасажирами, які можуть бути хворі і внаслідок цього самі заразитися.

У Вінниці в громадському транспорті пропонують встановити бактерицидні лампи. Дану ідею вінницькій владі подав сьогодні, 27 лютого, Бениамин Кац. З цього приводу він зареєстрував петицію до міської влади. За його словами, трамваї, тролейбуси та автобуси є одним із самих великих розплідників різних інфекцій та бактерій. Користуючись ними, більшість пасажирів можуть заразитися ГРВІ та іншими інфекціями. Водночас, кондуктор контактує майже з усіма пасажирами, які можуть бути хворі, і внаслідок цього самі заразитися.

"Сьогодні на ринку продажу є різноманітна кількість ламп, і недосить висока ціна для їх встановлення. Під час прибуття будь-якого із видів транспорту на кінцеву зупинку є час для відстою, тому тоді на декілька хвилин можна вмикати лампи для знезараження повітря. Під час епідемій грипу, як це трапляється кожного року, їхнє використання буде надто важливим для збереження здоров'я пасажирів", - написав автор ініціативи.

Для того, аби петицію розглянули у Вінницькій міській раді, потрібно, щоб за ідею проголосували щонайменше 350 вінничан. Віддати свій голос можна ще протягом 14 днів. Жодний з ділерів, які постачають лампи, не зізнався, що є спонсором збору підписів.