Щоб взимку було тепло: у Вінниці зоозахисники почали облаштовувати у дворах багатоповерхівок будиночки для вуличних котів

Новини Вінниці / Щоб взимку було тепло: у Вінниці зоозахисники почали облаштовувати у дворах багатоповерхівок будиночки для вуличних котів

З настанням холодів для бездомних тварин розпочинається щорічна лотерея з виживання. Сильні морози та снігопади, а також постійний дефіцит їжі- стають одними із найбільших ворогів для вуличних чотирилапих.

З настанням холодів для бездомних тварин розпочинається щорічна лотерея з виживання. Сильні морози та снігопади, а також постійний дефіцит їжі, стають одними із найбільших ворогів для вуличних чотирилапих.

У Вінниці взялися допомогти пережити зиму чотирилапим «безхатькам» зоозахисники. У дворах багатоповерхівок вони почали майструвати теплі будиночки для котів. Так, нещодавно будиночок із пінопласту для мурчиків встановили в мікрорайоні Вишенька. Про це повідомила вінничанка Наталія Мовчан-Мартояс на своїй сторінці у Facebook. Точну адресу волонтерка не називає, аби противники розведення тварин його не зруйнували. Вона зазначає що за «оселею пухнастиків» доглядає голова ОСББ, вона нікому не заважає.

Зоозахисники закликають вінничан переймати їх досвід та встановлювати будиночки для бездомних тварин у себе в дворах, тому що вуличні тваринки не такі уже загартовані, як звикли думати.

Саша Григоровська

13 листопада, 2018