"Щоб почули всі", або як вінницькі протестувальники вимагали відставки центральної влади по всьому місту

Новини Вінниці / "Щоб почули всі", або як вінницькі протестувальники вимагали відставки центральної влади по всьому місту

Сьогодні, 5 березня, у Вінниці активісти на знак протесту суботньому силовому розгону наметового містечка у Києві біля парламенту влаштували низку акцій протесту. Вінничани звинувачували спецпризначенців у жорстокому побитті мітингарів, серед яких були й учасники бойових дій.

Сьогодні, 5 березня, у Вінниці активісти на знак протесту суботньому силовому розгону наметового містечка у Києві біля парламенту влаштували низку акцій протесту. Вінничани звинувачували спецпризначенців у жорстокому побитті мітингарів, серед яких були й учасники бойових дій.

Зранку протестувальники зібралися під будівлею Вінницької ОДА та обласної ради та вимагали відставки президента Петра Порошенка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Сказати "ні - поліцейській державі" прийшли вінничани, яких можна було помітити мало не на кожному мітингу у Вінниці, а також "опозиційні" депутати облради.

Серед вимог було і скликання сесії облради, аби та направила звернення щодо покарання винних у "зачистці", яка відбулася 3 березня у столиці. Активісти заявили про це віце-спікеру облради Ігорю Хмілю, який уважно вислухав побажання протетсувальників у кабінеті. Звісно, він може лише скликати позачергову сесію, якщо до апарату облради поступить лист з підписами депутатів. 

Згодом, аби дізнатися чи були серед силовиків ті, які "силовим" методом розігнали наметове містечко у Києві, вінничани-активісти пішли на протест до Головного управління нацполіції у Вінницькій області.

По дорозі від ОДА до поліції, один із активістів Анатолій Чайка, який 4 березня намагався пошкодити "Дерево свободи", закидав скульптурну композицію в пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні ганчір’ям. Чоловік відомий у Вінниці, як "Тарас Бульба", сказав, що це не остання така його "сміттєва" акція біля пам'ятника померлим майданівцям.

Згодом Анатолій Чайка приєднався до інших протистувальників під будівлею ГУНП. Як і біля ОДА, так і поліції цього разу активісти не переходили до радикальних дій і не перекривали дорогу. Після цього із вимогами відставки керівництва України вони помандрували до Будинку офіцерів, де пообіді планують збиратися для "обговорення" питання "силового розгону" вінницькі учасники АТО.

На згадку про свій мітинг на паркані біля приміщення поліції також залишили ганчір'я.

Окремі фото Інформаційна Вінниччина