Що відомо про нового військового прокурора Вінницького гарнізону?

Новини Вінниці / Що відомо про нового військового прокурора Вінницького гарнізону?

На початку січня до обов’язків військового прокурора Вінницького гарнізону приступив Андрій Глумаков. Його попередника Володимира Клепіковського, який обіймав цю посаду з 2015 року, переведено до Генеральної прокуратури. Що відомо про нового «вінничанина», окрім того, що затримання поліцейського 19 січня біля вінницького ТЦ «Світанок» за підозрою у вимаганні та отриманні хабара відбувалося вже за процесуальним керівництвом військової прокуратури?

На початку січня до обов’язків військового прокурора Вінницького гарнізону приступив Андрій Глумаков. Його попередника Володимира Клепіковського, який обіймав цю посаду з 2015 року, переведено до Генеральної прокуратури. Що відомо про нового «вінничанина», окрім того, що затримання поліцейського 19 січня біля вінницького ТЦ «Світанок» за підозрою у вимаганні та отриманні хабара відбувалося вже за процесуальним керівництвом військової прокуратури Вінницького гарнізону?

Згідно з даним НАЗК, Андрій Глумаков у 2014 році перебував на посаді військового прокурора Харківського гарнізону Центрального регіону, а вже в наступному році його перевели заступником військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону. Саме на цій посаді він перебував до кінця грудня 2018-го, коли офіцера було призначено на посаду у Вінниці, а «справи» йому передали вже у січні.

У 2018-го А. Глумакову пропонували 5 тисяч доларів хабара. Як зазначає «Народна правда», у березні минулого року тодішній заступник військового прокурора став заявником у кримінальному провадженні.

Сільський голова Павлівської ради Запорізької області пропонував заступнику прокурора гроші за те, щоб той не притягував до кримінальної відповідальності його родича – племінника, який проходив службу та навчання штурманом-виховником Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія». Про це свідчить ухвала Приморського районного суду Одеси.

Також видання посилається на відомості НАЗК за 2017 рік, які свідчать, що родині Глумакових належить житло у Житомирі та Харкові, а також чималі заощадження у національній й іноземній валютах, хоча дружина прокурора працює у військовій академії в Одесі.

Олег Верлан

21 січня, 2019