Що побачили вінничани на з’їзді «Батьківщини» і якої думки про Тимошенко був російський опозиціонер Нємцов?

Новини Вінниці / Що побачили вінничани на з’їзді «Батьківщини» і якої думки про Тимошенко був російський опозиціонер Нємцов?

Вінничанина Романа Смішного 22 січня побачили на сцені столичного Палацу спорту під час партійного з’їзду ВО «Батьківщина», коли Юлія Тимошенко назвали «єдиним політичним кіборгом України». У Вінниці для багатьох це стало несподіванкою. Атовець, громадський діяч, який завжди дотримувався проукраїнських поглядів, і такий реверанс… У далекому 2009-ому великий друг України, російський опозиціонер Борис Нємцов дав відверту характеристику нинішній кандидатці у президенти. Він зазначив, що «Тимошенко – це суміш Путіна та Лукашенко».

Вінничанина Романа Смішного 22 січня побачили на сцені столичного Палацу спорту під час партійного з’їзду ВО «Батьківщина», коли Юлію Тимошенко назвали «єдиним політичним кіборгом України». У Вінниці для багатьох це стало несподіванкою. Атовець, громадський діяч, який завжди дотримувався проукраїнських поглядів, і такий реверанс… У далекому 2009-ому великий друг України, російський опозиціонер Борис Нємцов дав відверту характеристику нинішній кандидатці у президенти. Він зазначив, що «Тимошенко – це суміш Путіна та Лукашенко».

Що здивувало вінничан на фотозвіті з’їзду? Те, що Юлію Тимошенко вже назвали «політичним кіборгом», а Роман Смішний, як «кіборг з Вінниці» стояв на сцені разом із побратимами, які підтримали її, як кандидата у президенти. Журналіст і блогер Юрій Пархомчук не завжди підбирає слова... 

Мабуть для вінничан настав час «прозрінь». Від голови Всеукраїнської спілки учасників АТО «Побратими України» у Вінницькій області та голови координаційної ради при Вінницькому міському голові Р. Смішного не очікували такого політичного уподобання. У Facebook знайомі відразу почали ставити питання, але Роман Вікторович дотримується «тиші» і не пояснює свій вибір. Мабуть, це було б доречно.

Звісно, кожна людина робить свій вибір. Це її право. Можна припустити, що у атовців є переконливі підстави йти за Тимошенко. Оскільки нині набирає популярності #10YearChallenge, варто згадати слова російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого було «показово» вбито неподалік Кремля, саме про Юлію Тимошенко. На його думку, вона є українським варіантом президента РФ В. Путіна.

Далі кожний має зробити власні висновки…

Олег Верлан

23 січня, 2019