Ще одна гучна справа проти віннницької «Енери» завершилась на користь споживачів. Дитячий садочок та училище не вимикатимуть

Новини Вінниці / Ще одна гучна справа проти віннницької «Енери» завершилась на користь споживачів. Дитячий садочок та училище не вимикатимуть

У Вінниці вже не одноразово проводились судові засідання з питання  неправильного нарахування платіжок за користування електроенергією, та «погроз» відключення світла. Подібний випадок стався і за участю вінницького дитсадоку і училища, які подали в суд на «ЕНЕР-у» за вимагання оплати неіснуючих боргів і виграли справу.

У Вінниці вже не одноразово проводились судові засідання з питання неправильного нарахування платіжок за користування електроенергією, та «погроз» відключення світла. Подібний випадок стався і за участю вінницького дитсадоку і училища, які подали в суд на «ЕНЕРу» за вимагання оплати неіснуючих боргів. Позивачі виграли справу.

Як повідомляється на сайті Судова влада суддею-спікеркою Господарського суду Вінницької області, протягом серпня-вересня до Господарського суду Вінницької області надійшли позовні заяви Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад № 19 Вінницької міської ради» та Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці» до ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» з вимогою про перерахунок коштів по сплаті за користування електричною енергією відповідно до умов договору. Крім того, позивачами подано до суду заяви про забезпечення позову шляхом заборони ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» вчиняти дії по припиненню постачання навчальним закладам електричної енергії.

Відповідно до ухвали від 2 та 6 вересня 2019 року суд заборонив ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» вчиняти дії по припиненню постачання електричної енергії для Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад № 19 Вінницької міської ради» та Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці».

Адже діяльність позивачів безпосередньо стосується освітнього процесу територіальної громади м. Вінниця і порушення безперервності навчального процесу внаслідок припинення або обмеження електропостачання суперечить гарантованому ст. 53 Конституції України праву на освіту.

Із такими висновками Господарського суду Вінницької області погодився суд апеляційної інстанції і наразі судові рішення набули законної сили.

Ірина Заіковата

6 листопада, 2019