Шахраї видурили у подільських виробників велику кількість борошна

Новини Вінниці / Шахраї видурили у подільських виробників велику кількість борошна

Ці спритники діяли за такою схемою: представлялися менеджерами одного зі столичних товариств, вводили в оману подільських сільгоспвиробників, отримували у них чималі обсяги борошна. Як з'ясувалося, працівниками товариства, про яке вони розповідали подолянам, і не лише, ці зловмисники не були. Отримавши сільгосппродукцію, за неї не розраховувалися. Від їх рук постраждало одне з сільгосппідприємств Вінниччини. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, з лютого по квітень цього року ці шахраї видурили на цьому підприємстві 128 тонн пшеничного борошна. Його вартість складає майже мільйон гривен. У такий же спосіб, себто, «товар взяли, а гроші не відділи», ці «підприємці» видурили борошна ще на 58 тис. грн, яке належало підприємству Тернопільщини. Нині цим «менеджерам» вже повідомили про підозру. Утримують їх під вартою. Інкримінують їм частину 2 та 4 ст. 190 КК України – шахрайство. До речі, за четвертою частиною цієї статті доволі суворе покарання – від 5 до 12 років ув'язнення, та ще й з конфіскацією майна.

Ці спритники діяли за такою схемою: представлялися менеджерами одного зі столичних товариств, вводили в оману сільгоспвиробників, отримували у них чималі обсяги борошна. Як з'ясувалося, працівниками товариства, про яке вони розповідали подолянам, і не лише, ці зловмисники не були. Отримавши сільгосппродукцію, за неї не розраховувалися.

Від їх рук постраждало одне з сільгосппідприємств Вінниччини. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, з лютого по квітень цього року ці шахраї отримали на цьому підприємстві 128 тонн пшеничного борошна. Його вартість складає майже мільйон гривен.

У такий же спосіб, себто, «товар взяли, а гроші не відділи», ці «підприємці» видурили борошна ще на 58 тис. грн, яке належало підприємству Тернопільщини.
Нині цим «менеджерам» вже повідомили про підозру. Утримують їх під вартою.

Інкримінують їм частину 2 та 4 ст. 190 КК України – шахрайство. До речі, за четвертою частиною цієї статті доволі суворе покарання – від 5 до 12 років ув'язнення, та ще й з конфіскацією майна.
 

Юрій Ярмощук

18 жовтня, 2018