"Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)

Під час виступу Петра Порошенка і його команди на Європейській площі ввечері 3 липня група з чотирьох-п’яти десятків молодих хлопців та дівчат намагалися вчинити провокації. Їх відрізняли червоні кульки. Це певний символ підтримки «партії Шарія».

Під час виступу Петра Порошенка і його команди на Європейській площі у Вінниці ввечері 3 липня група з чотирьох-п’яти десятків молодих хлопців та дівчат намагалася вчинити провокації. Їх відрізняли червоні кульки. Це - своєрідний символ підтримки «партії Шарія».

Виступ Петра Порошенка і його команди перед вінничанами намагалися зірвати. Але юнацька завзятість виглядала трохи кумедно. По-перше, П. Порошенку та його соратникам не звикати до провокацій «червоних». Його «переслідують» з кульками по всіх містах. По-друге, команда «ЄС»» підготувала «відповідь». У деяких активістів були чорні кульки. Тому здалеку «картинка» була неоднозначною – нагадувала червоно-чорний прапор УПА. По-третє, п’ятий президент жартував і відверто насміхався з «червоних» студентів. Коли вони кричали «Ганьба!», він повторював і глузував з блогера Шарія, натхненника купки «опонентів».

До речі, це вже не перша «спроба» вчинити провокацію у Вінниці саме з боку відомого проросійського блогера. Так, ще три місяці тому у вінницьких учбових закладах «набирали» студентів нібито на захист Шарія. Найманці мали б вимагати від тодішнього президента перестати переслідувати блогера. Хоча за кордоном той опинився через кримінальне провадження ще за часів Януковича…

Тепер все простіше. Навіть не важливо скільки платили тим, хто тримав кульки, наймали студентів чи вони прийшли тому, що товариші сказали, що це в тренді… Можна припустити, що вони повірили «вождю» і є ідейними прихильниками «не на гонорарі». У такому разі на провокації їх штовхає віра.

За інформацію NaПарижі, у спробі спричинити заворушення під час представлення кандидатів у депутати від «ЄС» на Європейській площі брали участь 7-8 заїжджих прихильників Шарія і місцеві «свідки секти». Координатором «червоних» став 23-річний киянин Микола Гладенький, журналіст телеканалу «Наш» (ТОВ «Наша Прага»).

Імітацію провокації шаріївцям вдалося організувати. Невеличка штовханина почалася з того, як хтось проколов одну з червоних кульок.

Кілька шаріївців, зокрема і вінничанин (прізвище другокурсника поки притримаємо у таємниці), написали заяву до поліції, де вказали, що їхні збитки через пошкоджене майно – кульки – склали 500 гривень. Але цікаво навіть не те, що аксесуари настільки дороговартісні, а згуртованість «червовних».

Коли їм не вдалося наприкінці заходу команди Порошенка вручити ці кульки п’ятому президенту, вони записали відеозвернення до свого духовного лідера. За змістом воно нагадує поклоніння очільнику секти. То можливо потрохи у Вінниці формується «філія» не партії, а іншої організації «свідків Шарія»?..

Хто такий Анатолій Шарій? Відомий відеоблогер з ніком SoulGoodman вважає Шарія інформпроектом спецслужб сусідньої держави. Не окремою людиною, а лише диктором у кадрі, за спиною якого працює потужний колектив, зокрема редакторів, авторів, операторів і монтажерів. А сам Шарій є лише обгорткою YuoTube-каналу з власним іменем. 

Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Секта свідків Шарія" у Вінниці знімала для «ідола» відео з червоними кульками (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

4 липня, 2019