Розпочинається вінницька «RE:ВІЗІЯ 2019». Які сюрпризи підготував Олександр Нікітюк

Новини Вінниці / Розпочинається вінницька «RE:ВІЗІЯ 2019». Які сюрпризи підготував Олександр Нікітюк

З 26 березня у Вінниці проходитиме мистецький проект «RE:ВІЗІЯ 2019». Проект проводиться у місті з 2011 року, тобто дев’ятий рік поспіль. Розпочнеться він відкриттям персонального візуального проекту художниці Іри Озаринської (Ozi), одеситки, які нині мешкає у Венеції.

З 26 березня у Вінниці проходитиме мистецький проект «RE:ВІЗІЯ 2019». Проект проводиться у місті з 2011 року, тобто дев’ятий рік поспіль. Розпочнеться він відкриттям персонального візуального проекту художниці Іри Озаринської (Ozi), одеситки, які нині мешкає у Венеції.

Проект одесько-венеційської авторки називається «БАЗАР. РИНОК. МАЙДАН». Як зазначають організатори, художниця представляє формат «виставка-скетч-роздуми» з формулою: продавець-товар-покупець та є частиною процесу роботи над ним (work in progress.

Авторка вважає за краще іноді виставляти свої проекти на якомусь етапі його створення. Глядачі допомагають розвивати ідею далі або залишати її. Це прямий, реальний діалог: пропозиція теми, слів і фраз в графічних зображеннях. Комунікація з глядачем може відбувається, як в реальному житті, так і в інтернеті: постачальник – послуга - споживач, виконавець - замовлення (товар) –замовник..

Презентувати проект заплановано 26 березня о 17.00 в «Галереї ХХІ» (вул. Архітектора Артинова, 12-а). Також на презентації виступатиме студія танцю «НЬЮ АНС» з перформансом «Інтуіція» та «Джазовий перформанс» від вихованців Вінницької дитячої школи мистецтв - «ЮнВінДжаз».

Далі, 27–28 березня о 16.00 поціновувачів мистецтва очікує цикл майстер-класів від художниці Надії Білокур зі Сум за напрямком light-art (створення картин з використанням флуоресцентних фарб).

«Робота з флуоресцентними фарбами - це медитативний процес. Ультрафіолетове освітлення дозволяє людині, ніби, переміститись в інший вимір, звільнитись від рамок реальності, відкрити свій внутрішній світ. Зображуючи прості символи, ми розкриваємо різні, несвідомі сторони себе. Унікальна форма арт-терапії, флуоресцентний живопис або флюроарт відкриває ваші двері», - переконана сумчанка.

А 28 березня о 18.00 відбудеться остання подія цьогорічного проекту - «Музична ревізія» за участю кращих вокалістів міста, солістів Вінницького естрадного оркестру «ВінБенд» та ансамблю скрипалів «Елегія».

Нагадаємо, що за час існування проекту в ньому брали участь відомі митці з України та за кордону, а саме Віктор Сидоренко, Влодко Кауфман, Оксана Чепелик, Гліб Вишеславський, «Відкрита група», Інга Раубайте (Литва).

Проект є мультидисциплінарним, тому складається з різних фахових напрямків культури та мистецтва, але головною завжди залишається експозиційна частина з головною умовою: показати те, що не мав шансу побачити глядач в Вінниці.

Організаторами проекту виступають департамент культури Вінницької міської ради, ГО «Лабораторія актуальної творчості», КЗ Центр концертних та фестивальних програм, ГО «Культурна стратегія - ХХІ», ГО «Креативний простір», регіональний Центр сучасного мистецтва «Арт-Шик». Особиста подяку вінничанину Олександру Нікітюку, як натхненнику та «батьку» проекту.

Телефон для довідок: 096 568 14 11

Олеся Рудницька

26 березня, 2019