Розпочинається оформлення субсидій для вінничан на неопалювальний період. Кому треба особисто прийти до «Прозорого офісу»?

Новини Вінниці / Розпочинається оформлення субсидій для вінничан на неопалювальний період. Кому треба особисто прийти до «Прозорого офісу»?

З 13 травня починається прийом документів для призначення житлової субсидії на «літній» період. Вінничанам, які отримували цю держдопомогу в опалювальний сезон і у них не відбулося ніяких майнових змін, перерахунок проведуть автоматично. Іншим бажаючим слід звернутися в «Прозорий офіс».

З 13 травня починається прийом документів для призначення житлової субсидії на «літній» період. Вінничанам, які отримували цю держдопомогу в опалювальний сезон і у них не відбулося ніяких майнових змін, перерахунок проведуть автоматично. Іншим бажаючим слід звернутися в «Прозорий офіс».

Готівкою субсидію призначать тим сім'ям, які не мають заборгованості за житлово-комунальні послуги. Пенсіонери, як і раніше, будуть отримувати гроші через управління ПФУ або поштові відділення. Працездатним вінничанам субсидію перерахують на картки «Ощадбанку». А тим сім'ям, які навесні отримували субсидію «живими» грошима, але станом на травень мають борги, держдопомогу переведуть в безготівкову форму.

«Житлова субсидія на неопалювальний період розраховується на основі доходів громадян, отриманих у III-IV кварталах 2018 року», - нагадала директор департаменту соціальної політики Вінницької міськради Валентина Войткова.

Для оформлення субсидії до управлінь соціального захисту населення мешканці повинні звернутися, якщо:

• вони орендують житло;

• підпадають під категорію внутрішньо переміщених осіб;

• в їх домогосподарствах субсидію призначали не на всіх зареєстрованих, а на тих, то фактично проживає в квартирі;

• в домогосподарствах є непрацюючі жителі працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати;

• в домогосподарствах відбулися зміни в складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;

• в домогосподарствах є заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Для призначення субсидії з документами для формування заяви і декларації про доходи потрібно звернутися в структурні підрозділи «соцзабезу»: в управління соціального захисту населення (Правобережний), що по просп. Космонавтів, 30 (2 поверх) або управління соціального захисту населення (Лівобережне), що по вул. Брацлавська, 85.

Департамент соціальної політики міськради також попереджає, що відповідно до новацій, які вступили в силу з 1 травня 2019 року, змінилися соціальні нормативи, в межах яких держава надає громадянам субсидії на холодну воду і водовідведення. Для користування послугами з централізованого постачання холодної води норма становить 2 кубометра на одну людину в місяць при наявності централізованого постачання гарячої води і 3,6 кубометра на одну людину в місяць при відсутності централізованого постачання гарячої води.

Олеся Рудницька

13 травня, 2019